IZLOŽBA SLIKA SA KOLONIJE „ZIJIN ART 2023“ OTVARA SUTRA VRATA ZA POSETIOCE

Izvor: TimockeVesti.net, 31.Jul.2023, 15:28

IZLOŽBA SLIKA SA KOLONIJE „ZIJIN ART 2023“ OTVARA SUTRA VRATA ZA POSETIOCE

Bor, 31. jul – Sutra (utorak, 1. avgust) sa početkom u 20 časova, hotel „Jezero“ na Borskom jezeru biće domaćin svečanog otvaranja izložbe slika nastalih u okviru likovne kolonije „Zijin Art 2023“. Organizovana u sklopu projekta dve Ziđinove kompanije, ova izložba ima za cilj promociju prelepih predela Bora i Majdanpeka, koji plene svojom jedinstvenošću.
Izložba, koja obuhvata impresivnih 50 slika, trajaće do 10. >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << avgusta, a posetioci će imati priliku da uživaju u različitim umetničkim tehnikama i stilovima svakog dana od 10 do 20 sati.
Učesnici prve slikarske kolonije, njih četrdesetak, izrazili su poverenje organizatorima i pridružili su se ovom značajnom kulturnom događaju. Pored umetnika iz Bora, na koloniji su učestvovali i slikari i ljubitelji slikarstva iz raznih gradova kao što su Beograd, Niš, Zemun, Čačak, Svrljig, Negotin, Donji Milanovac, Majdanpek i Kladovo.
Posebno ohrabrujući podsticaj učesnicima bio je izbor dve Ziđinove kompanije da najbolje radove, prema oceni stručnog žirija, nagrade novčano. Ova gesta je dodatno motivisala umetnike da se posvete stvaralačkom procesu sa puno odgovornosti i posvećenosti.
„Stilski različite, sa preovlađujućom ekspresijom do asocijativnog i apstraktnog izraza, slike su rezultat raznolikih likovnih poetika i senzibiliteta. Najbolji radovi poseduju izrazitu snagu, suvereno vladanje slikarskom površinom, svežinu, bogat kolorit i specifično viđenje i interpretaciju slikarskih motiva. To je početak formiranja likovne kolekcije i dobro ulaganje u budućnost, jer vrednost umetničkih dela protokom vremena uvek raste“, napisala je u recenziji istoričarka umetnosti, slikarka i keramičarka Slađana Đurđekanović Mirić.
Kako bi posetioci imali trajno sećanje na ovu značajnu izložbu, pripremljen je katalog pod nazivom „Zijin Art 2023“, koji će biti štampan u tiražu od 200 primeraka. Ovaj katalog sadrži fotografije svih izloženih slika, kao i informacije o autorima i njihovim umetničkim pristupima, čime će ostati zabeležena vredna umetnička ostvarenja koja su nastala tokom kolonije.
„Zijin Art 2023“ postaje ne samo značajan kulturni događaj za Bor i okolna mesta, već i tradicionalna manifestacija koja će u budućnosti kontinuirano promovisati likovnu umetnost i bogatu kulturu ovog kraja.
Posetioce i ljubitelje umetnosti očekuje jedinstvena prilika da se dive raznovrsnim izrazima i talentima umetnika koji su na jedinstven način interpretirali lepote prirode i kulturno nasleđe ovog prelepog dela Srbije.
Članak IZLOŽBA SLIKA SA KOLONIJE „ZIJIN ART 2023“ OTVARA SUTRA VRATA ZA POSETIOCE se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.