IZLOŽBA O KONZERVACIJI U BORSKOM MUZEJU

Izvor: MC Bor, 16.Dec.2011, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZLOŽBA O KONZERVACIJI U BORSKOM MUZEJU

Bor, 16. decembar
Autor: Milorad Antić Pirke
U Galeriji Muzeja rudarstva i metalurgije, povodom pola veka postojanja ove kulturne ustanove, otvorena  je zanimljiva izložba o konzervaciji  i restauraciji predmeta od izuzetnog značaja za zaštitu kulturnih dobara ovog kraja.  Od 1996. godine u Muzeju radi konzervator, tako da je do danas u „obradi“ 2.700 predmeta, najviše od keramiike, tekstila, drveta i metala.
Autori izložbe su Ankica Fajmogović, >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << Nebojša Dimitrijević i Darko Bosioković. Ukusno i originalno opremljeni katalog delo je Novice Stankovića Lukinog.
O izložbi i 50 godina postojanja Muzeja govorili su Dragan Žikić predednik SO Bor i Sladjana Djurdjekanović Mirić, direktor Muzeja rudarstva i metalurgije.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na MC Bor...






Povezane vesti

Povratak u vreme kada je život diktirala muzička scena

Izvor: Blic, 17.Dec.2011, 15:10

Izložba netipičnog naslova „Poslednja mladost u Jugoslaviji…“, koja se danas u podne otvara u Muzeju istorije Jugoslavije, bavi se produkcijom omladinske alternativne pop kulture u SFRJ krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina XX veka. ..Autori izložbe (produkcija MIJ, „Academica"...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.