I slika i reč: I OVO JE BOR…

Izvor: TimockeVesti.net, 03.Feb.2024, 06:01

I slika i reč: I OVO JE BOR…

Bor, 3. februar – Bor je jedinstven grad u Srbiji. I dobra i loša strana na svakom koraku. Na primer, ograđuju se zelenom žicom kontejneri za smeće, rekonstruišu se dečja igrališta, Zelena pijaca je obnovljena, ali se i godinama ne sklanjaju urušene zgrade, nedostaje prostor za parkiranje automobila, gradi se i gde ne treba, čak i zakonski nije izvodljivo ( dečje igralište >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << kod Doma kulture), sveukupno posmatramo – ne vidi se da je rekordan gradski budžet promenio sliku grada.
Foto: Borske Narodne Kao da se sve više koračamo ka rudarskoj koloniji sa puno kafana, objekata za igru na sreću, banaka… Rudnik se širi, grad kao da se potiskuje, lagano da nestaje. Otkako je pre pet godina RTB – e prodat strancima, samo cveta ekspanzija rudarstva i metalurgije.
Grad je u očiglednom zastoju, nastavlja se i sa prodajom aktraktivnog gradskog zemljišta.
Da li se domaćinski rukuje i sa lokalnim budžetskim parama, pitanje je sad. Evo šta pokazuju fotografije našeg reportera.




Jarbol u parku ispred gradske zgrade ostao je bez zastave  
Članak I slika i reč: I OVO JE BOR… se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.