I DIREKCIJA LAGANO ODLAZI U ISTORIJU

Izvor: MC Bor, 17.Jan.2011, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I DIREKCIJA LAGANO ODLAZI U ISTORIJU

Bor, 17. januar 2011.
Autor: B. F.
Direkcija za izgradnju Bora je u blokadi za pet miliona dinara. Direkccija je u minusu, ne 50, nego, prema nekim podacima, gotovo dvostruko više, 97 miliona. Iz opštinskog budžeta za ovu godinu dobiće se 148 miliona dinara , taman da se vrate dugovi i podmire neki sitniji troškovi. O investicijama i gradnji značajnih objekata >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << nema ni govora. Kako bi i bilo kad su telefoni isključeni, nema ni papira za kucanje tekstova. Ipak, najcrnje je ( objavljeno juče i danas u mnogim medijima) da nije bilo novca ni za natpise na javnim česmama o neispravnoj vodi.
Postavlja se više logičkih pitanja, mada su dva, tri u prvom planu. Zašto Direkcija, kad je već duže vreme u blokadi, nije otišla u stečaj. Ili, zašto gospoda, njih više od 20 zaposlenih koji se „ubiše“ od dosade, ne smisli bilo kakav natpis recimo na drvetu, možda kartonskom papiru. Da narod zna kakvu vodu pije. Ukoliko je sve ovo tačno, onda bi trebalo neko od odgovornih da podnese račune pred inspekcijskim službama i još bolje – pred policijom i tužilaštvom.
Da li se sećamo priča od pre dve, dve i po godine kada je tadašnji predsednik opštine Branislav Rankić predlagao da se ukine Direkcija. Navodio je on više razloga. Od cele buke jedino je ukinut Sportski savez, a ulogu je preuzela opštinska komisija. Zašto se sad ne bi desilo nešto slično, jer kad se već ne radi kako valja (ocena je sa više mesta) onda treba „zavrnuti slavine“. Ko će i dokle da plaća nerad i javašluk, neznanje i neodgovornost, ne samo u ovom slučaju. Građani, ko bi drugi. Da li povećanjem cena usluga, nečim trećim ili na volšebne načine koji nisu nepoznati, sasvom je svejedno. TV Bor je pod „oznakom“ OBJEKTIVNO informisala o  poslovanju nekih javnih preduzeća u vreme bivših vlasti, o aktuelnim poslovanjima čakaju se valjda druga i drugačija vremena, mada su autori pređašnjih analiza bili poreski i ostali službenici, a ne novinari. Evo sad lepe ideje – da se zaviri u radno angažovanje i trud radnika i stručnjaka Direkcije za izgradnju koja sve manje – možda i ne samo svojom krivicom – odgovara nazivu. Neki posebno zaslužni, politički ili ne, uzimaju njihov posao i baš ih briga za sve ostalo. Direkcijji , čini se, ostala je periferija zadatka – da se brine o javnim česmama i obaveštenjima za građane i radne ljude. Nije li reč o nemernoj zbrci nadležnosti ili o planiranom uništavanju ove, nekada zvučne institucije? Nekome, očevidno, lagano odumiranje Direkcije opasno odgovara. Jedan moj važan prijatelj zna i kome, ali neće – nažalost, ili sreću - da se izlaže borbi s vetrenjačama.

Nastavak na MC Bor...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direkcija za izgradnju duguje 100 miliona

Izvor: Blic, 18.Jan.2011, 01:25

BOR - Borska Direkcija za izgradnju duguje više od 100 miliona dinara izvođačima radova, račun im je mesecima u blokadi, koja trenutno iznosi 5,2 miliona, preduzeća podnose tužbe, a zbog blokade stali su gotovo svi radovi u opštini...- Račun Direkcije za izgradnju prvo je blokirala firma AD "Boja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.