HUMANITARNA AKCIJA ZA OTKUP KUĆE PORODICE SOKOČANIN IZ BORA

Izvor: TimockeVesti.net, 24.Jun.2022, 17:02

HUMANITARNA AKCIJA ZA OTKUP KUĆE PORODICE SOKOČANIN IZ BORA

Bor, 24. jun – Porodična kuća familije Sokočanin iz naselja Metalurg iz Bora prodata je na licitaciji zbog bankarskih kredita od pre 14 godina i nadoknade izvršitelja. Udruženje „Borci za Bor“ pokrenulo je humanitarnu akciju za otkup ove kuće u kojoj stanuje i dete sa posebnim potrebama.
„Kredit smo uzeli 2008. godine, refinansirali ga dve godine kasnije. Trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << je da vratimo 31 hiljadu i 400 evra, do sada smo isplatili 30 hiljada i 900 evra. Pet hiljada i 400 evra ostao je dug prema banci, a uz to je i sudski izvršitelj odredio kamatu od osam hiljada evra. Kad sve saberemo ukupan dug je 50 hiljada evra. To nije u skladu ni sa jednim zakonom“ – kaže Željko Sokočanin.
„Čovek koji je kupio kuću nije znao šta kupuje, tek je posle saznao i ne želi da ostavi porodicu Sokočanin bez krova nad glavom“ – navodi Dalibor Jović iz humanitarne organizacije „Borci za Bor“ i apeluje na građane, posebno na privatne firme, da se odazovu akciji. Tako bi mogo da se isplati kupac. To je, izgleda, i jedini način da se kuća vrati bivšem vlasniku.
Otvoren je i dinarski račun:
330-32001863-56 – svrha uplate je donacija za porodicu Sokočanin, prima BzB
Članak HUMANITARNA AKCIJA ZA OTKUP KUĆE PORODICE SOKOČANIN IZ BORA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.