Izvor: TimockeVesti.net, 02.Jul.2023, 13:43

Grupa građana Bora: POKRENIMO NARODNU INICIJATIVU I REFERENDUM ZA RACIONALNO TROŠENJE GRADSKOG BUDŽETA I ULAGANJE U PRIORITETNE POTREBE

Bor, 2. jul – Poput većine građana, vidimo da se nikada veći budžet grada Bora besprizorno troši na projekte i kapitalne investicije koje nisu i prioritet većine građana Bora.
Politička većina stvorena neprincipijelnim koalicijama i interesnim dogovorima ne radi u interesu grada i građana, već novac iz budžeta, koji je vlasništvo svih građana, troše po sopstvenom nahođenju, bahato i nepromišljeno bez imalo sluha i poštovanja prema građanima.
Imajući u vidu >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << da je zdravstvo u Boru na izdahu u svakom pogledu, da nam nedostaje veliki broj lekara, da borsko zdravstvo nema savremenu medicinsku opremu, da se decenijama unazad prolongira izgradnja nove i savremene bolnice, smatramo da je neko morao da pokrene inicijativu da se građani izjasne o tome šta su borski prioriteti i na šta njihov novac treba da se troši. U ovoj i svim drugim prilikama. Pod ovom i svim budućim lokalnim vlastima.
Niko nije protiv izgradnje šoping mola, ali ne na mestu postojećih sportskih objekata, niti protiv bilo koje nove investicije i svega što će biti u funkciju razvoja našeg grada, privlačenja novih investicija, zapošljavanja i ostanka mladih u svom rodnom gradu. Postoji veliki broj adekvatnih lokacija koje treba ponuditi ozbiljnim investitorima.
Protiv smo da se ruši već izgrađeno i protiv smo da se u ovom trenutku akva park sa sedam bazena proglašava prioritetom svih prioriteta. Čiji su to prioriteti, ako nisu većine građana Bora? Ko to prodaje našu imovinu pod vrlo sumnjivim i koruptivnim predznacima?
U razgovorima sa sugrađanima, došle smo do zaključka da veliki broj Borana misli isto kao mi, te smo zato odlučile da pokrenemo inicijativu u okviru koje bi se sami Borani izjasnili po ovim pitanjima, a preko Narodne inicijative i Referenduma.
Pozivamo sve organizacije na teritoriji grada Bora, udruženja građana, političke subjekte, ali i pojedinačno sve sugrađane da ovu inicijativu podrže i neposredno se pridruže i pomognu da se ista i realizuje potpisima podrške.
Interes građana mora biti na prvom mestu svakoj vlasti, a Bor mora biti po meri Borana.
(Dokument koji smo predali predsedniku Skupštine grada Bora vam dostavljavamo u prilogu u celosti.)

Inicijativni odbor:
Marela Mijucić
Ljiljana Janeš
Sara Samardžić
Članak Grupa građana Bora: POKRENIMO NARODNU INICIJATIVU I REFERENDUM ZA RACIONALNO TROŠENJE GRADSKOG BUDŽETA I ULAGANJE U PRIORITETNE POTREBE se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.