Gotov prvi upisni krug: U borske srednje škole upisano 359 đaka (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2020, 16:14

Gotov prvi upisni krug: U borske srednje škole upisano 359 đaka (VIDEO)

Svršeni osnovci popunili 359 mesta u četiri srednje škole u Boru, budućim srednjoškolcima na raspolaganju još slobodnih mesta.

U srednjim školama u Srbiji završen je prvi krug upisa u prvu godinu. Upis je počeo u četvrtak 9. jula, nakon što su osmaci dan ranije mogli da vide u koju srednju školu su raspoređeni, kad je Ministarstvo prosvete objavilo konačni raspored po obrazovnim profilima.

U Boru se za upis u jednu od četiri srednje škole prijavilo ukupno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 359 učenika, od kojih je 319 iz borskih osnovnih škola, a 40 iz drugih gradova.

U mašinsko-elektrotehničkoj školi na pet smerova su sva mesta popunjena, a 13 mesta ostalo je samo na smeru mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje. U ekonomsko-trgovinskoj školi na smeru turističko-hotelijerski tehničar ostalo je mesta za sedam učenika, dok su na smeru trgovac ostala još dva slobodna mesta.

U gimnaziji je od 90 planiranih mesta ostalo slobodno 18, na društveno-jezičkom smeru, dok je u tehničkoj školi ostalo najviše slobodnih mesta i to na odseku separater za preradu metala 21-no, hemijsko-tehnološki tehničar 20, a za rudarskog tehničara ostalo je još pet mesta.

Za ova mesta moći će da konkurišu osmaci koji nisu uspeli da se upišu u prvom krugu i oni će prijave podnositi 13. jula.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.