Gorska služba spasavanja krenula u spasavanj 18 osoba u okolini Bora

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Nov.2020, 21:59

Gorska služba spasavanja krenula u spasavanj 18 osoba u okolini Bora

Spasioci Gorske službe spasavanja (GSS) iz stanice Bor započeli su akciju spasavanja 18 rekreativaca koji su se izgubili u reonu Velikog Krša u okolini Bora, navodi se u saopštenju GSS.

"Grupa od 18 rekreativaca spuštala se ka mestu Cepe kada su naišli na strmu i neobeleženu stazu. Nema povređenih, ali problem predstavlja mrak kao i to što uz sebe nemaju ništa od planinarske opreme, kao ni lampe", dodaje se u saopštenju.

Navodi se da Spasioci GSS-a poneli užad za evakuaciju sa stena, kao i komplete prve pomoći u slučaju da prilikom spuštanja grupe od 18 ljudi bude potrebno.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

GSS spasila 18 rekreativaca u blizini Bora

Izvor: Danas, 01.Nov.2020

Spasioci Gorske službe spasavanja (GSS) uspešno su završili akciju spasavanja 18 rekreativaca koji su se izgubili na stazama u reonu Veliki Krš, u blizini Bora.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.