Glasno za omladinu: ODGOVOR DIREKTORKI CENTRA ZA SOCIJALNI RAD U BORU

Izvor: TimockeVesti.net, 17.Okt.2023, 04:34

Glasno za omladinu: ODGOVOR DIREKTORKI CENTRA ZA SOCIJALNI RAD U BORU

Saopštenje GG Glasno za omladinu Bor objavljujemo u celini
Dobro je da je direktorka Centra za socijalni rad reagovala na kritiku dela opozicije, ali je neverovatno da nas je i tu nazvala „zlonamernim“ jer smo samo ukazali na diskriminaciju ljudi kojima je pomoć i najpotrebnija. Ali je žalosno što i dalje nisu olakšali proceduru građanima.
Dakle, domaćinstvo je svaka porodična ili druga zajednica lica koja zajedno stanuje i zajednički troše svoje prihode za podmirivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << osnovnih životnih potreba – stanovanje, ishrana i drugo (izvor: Vodič za popisivače) te je odvojena kategorija od vlasništva nad nepokretnostima, i to nema veze jedno sa drugim (osim u svakodnevnom govoru), pa je nejasno zašto se dokaz o vlasništvu bilo koje nepokretnosti traži!
Ali i dalje uočavamo sledeće probleme:
Šta će vam Izvod iz matične knjige rođenih za maloletnu decu i zašto građani to moraju da pribavljaju kada ste po zakonu dužni da sami to pribavite? Drugo, zašto se to uopšte traži kada se novac deli po domaćinstvu, a ne po članu domaćinstva?
Većina stanodavaca ne plaća porez, niti je prijavila svoje podstanare. Kako vi očekujete da će oni da daju svoju ličnu kartu da bi im podstanari dobili pomoć? Ovo pokazuje koliko ste se vi otuđili od naroda i koliko ne znate realne probleme građana, ali to nije ni čudo za SNS kadar.
Ako čak uzmemo da je potrebno dokazati vlasništvo nad nepokretnostima, kako je onda za vlasnike nepokretnosti koji je izdaju dovoljno da svoje vlasništvo dokažu ličnom kartom, dok za drugi građani to mora da rade drugim dokumentima?
Prebivalište, odnosno boravište može da se dokaže ličnom kartom – ništa drugo više nije potrebno!
Naravno, ovo je sve urađeno navrat-nanos. Koliko oni ne znaju šta rade dokazuje da, iako se na sva zvona hvale nekom digitalizacijom, oni ovo ne mogu da reše tako što bi se prijavljivali elektronski unosom JMBG-a. Kada se delio novac za vreme pandemije Korona virusa, tada je sve moglo, a sada ništa ne može.
Članak Glasno za omladinu: ODGOVOR DIREKTORKI CENTRA ZA SOCIJALNI RAD U BORU se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.