Generalni direktor Srbija Ziđin Koper: NASTAVLJAMO DA GRADIMO MODERNO, ZELENO I ODRŽIVO RUDARSKO PREDUZEĆE

Izvor: TimockeVesti.net, 06.Avg.2023, 05:02

Generalni direktor Srbija Ziđin Koper: NASTAVLJAMO DA GRADIMO MODERNO, ZELENO I ODRŽIVO RUDARSKO PREDUZEĆE

Generalni direktor Srbija Ziđin Koper Ću Guodžu uputio je čestitku zaposlenima u kompaniji i građanima Bora i Majdanpeka povodom 6. avgusta Dana rudara u Srbiji.
Čestitku prenosimo u celosti:
Bor, 6. avgust – Povodom veličanstvenog praznika, Dana rudara Srbije, upućujem najiskrenije čestitke zaposlenima u Srbiјa Ziđin Koper, Srbija Ziđin Majning, građanima Bora i Majdanpeka, kao i ostalima koji su zaposleni u rudarskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << industriji.
Duboko poštujem težak i visokorizičan posao rudara i cenim njihov rad i trud. Želim svima da se zahvalim i izrazim divljenje zbog zalaganja u obavljanju jednog od najzahtevnijih poslova i istrajnosti da iz meseca u mesec povećavamo proizvodnju. Zahvaljujući rudarima, metalurzima, floterima i ostalim strukama kompanija svakim danom napreduje, a sa njom i cela srpska privreda. Zbog toga sam ponosan na sve zaposlene. Posebno hvala želim da uputim rudarima površinskog kopa „Veliki Krivelj“ i spasilačkoj četi rudnika „Jama“ zbog njihove izuzetne hrabrosti, požrtvovanosti i rudarske solidarnosti koju su ispoljili u vanrednim situacijama i akcijama spasavanja ljudi i imovine od požara i poplava.
Flotacija u Majdanpeku – Foto: I. Mitrović/Srbija Ziđin Koper Budućnost rudarstva je u investicijama, otvaranju novih rudnika, a time i novih radnih mesta, povećanju produktivnosti, većoj socijalnoj sigurnosti i boljim uslovima rada. Kineska korporacija je u Srbiji, odnosno u Boru i Majdanpeku dosad zaposlila oko 8.000 ljudi, a ako se tome dodaju i radnici koji su angažovani kod lokalnih dobavljača koji kompanijama Srbija Ziđin Koper i Srbija Ziđin Majning pružaju uluge i obezbeđuju razne materijale, po projektima Ziđin Grupe bi u Srbiji potencijalno moglo da bude otvoreno više od 10.000 radnih mesta. Privredne aktivnosti dve Ziđinove podružnice u Srbiji danas doprinose sa oko 2,5 odsto srpskom BDP-u.
Naravno, svi naši uspesi i dostignuća ne bi bili mogući bez velike podrške Vlade Republike Srbije. Verujem da ćemo i ubuduće uz njenu i pomoć svih slojeva društva, zaposlenih i građana uspeti da ostvarimo planove, a oni u krajnjem ishodu Srbiju treba da dovedu do drugog mesta u Evropi po proizvodnji bakra i zlata.
Novo ruho nove topionice u Boru – Foto: I. Mitrović/Srbija Ziđin Koper Naša obaveza je i da primenom svetskih standarda i modernih tehnologija u poslovanju, građanima obezbedimo zdravu životnu sredinu i da rudarstvo razvijamo za dobrobit celog društva.
Ulaganjima u ekologiju i zaštitu životne sredine, naučne i tehnološke inovacije, kao i u društvenu odgovornost Srbija Ziđin Koper nastavlja da gradi moderno, zeleno i održivo rudarsko preduzeće sa prvoklasnim ekonomskim i društvenim prednostima, pa je na dobrom putu da vrati staru slavu, koju je nekadašnjem RTB-u Bor svojevremeno širom sveta pronosila rekordna proizvodnja bakra.
Svim zaposlenima čestitam još jednom od srca Dan rudara Srbije, sa željom da istom energijom i elanom kojim su nedavno branili selo Krivelj i rudnik „Veliki Krivelj“ od poplave, iz dana u dan  razvijaju rudarstvo zarad boljeg društva i postižu rezultate kojim će se Srbija Ziđin Koper ponositi.
Želim svima dobro zdravlje i mnogo uspeha u radu, uz rudarski pozdrav „Srećno!“
Članak Generalni direktor Srbija Ziđin Koper: NASTAVLJAMO DA GRADIMO MODERNO, ZELENO I ODRŽIVO RUDARSKO PREDUZEĆE se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ĐEDOVIĆ ČESTITALA DAN RUDARA: „Bez vas se ne može zamisliti napredak i razvoj društva“

Izvor: Pančevac-online.com, 06.Avg.2023

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović uputila je danas čestitku svim rudarima u Srbiji, povodom Dana rudara 6. avgusta, ističući im zahvalnost na marljivom radu i predanosti profesiji bez koje se ne može zamisliti napredak i razvoj društva. – Svim rudarima, zaposlenima u rudarskoj...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.