GRADSKO VEĆE U BORU USVOJILO POVEĆANJE CENA KOMUNALNIH USLUGA ZA 30% OD 1. APRILA

Izvor: TimockeVesti.net, 08.Mar.2024, 12:48

GRADSKO VEĆE U BORU USVOJILO POVEĆANJE CENA KOMUNALNIH USLUGA ZA 30% OD 1. APRILA

Bor, 8. mart – Članovi Gradskog veća u Boru su jednoglasno usvojili predlog komunalnih preduzeća o povećanju cena usluga od 1. aprila, koje će iznositi 30 procenata. Ova odluka je doneta kako bi se omogućilo komunalnim preduzećima neometano poslovanje, s obzirom na to da pojedine cene usluga nisu menjane u poslednjih 10 godina.
Načelnica Odseka za privredu i društvene delatnosti, Slavica Kozić, istakla je da je povećanje >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << cena neophodno za održavanje kvaliteta usluga i investicije u infrastrukturu. Prema predlogu, nova cena grejanja po kvadratnom metru za domaćinstva iznosiće 125,74 dinara, dok će za poslovni prostor biti 134,34 dinara. Cena pijaće vode po kubiku iznosiće 82,55 dinara za domaćinstva i 188 dinara za privredu.
Pored toga, najavljeno je i povećanje cena usluga sakupljanja i odvoženja smeća. Stanovnici Banjskog Polja i sela plaćaće mesečno 183 dinara po članu domaćinstva, dok će korisnici vikendica plaćati paušal od 1.283 dinara mesečno.
Komunalna preduzeća su inicijalno predložila povećanje cena i do 150 procenata početkom februara, ali gradsku vladu nisu podržali. Umesto toga, predlog o povećanju cena do 30 procenata prosleđen je nadzornim odborima na dalje razmatranje.
Predlozi o povećanju cena komunalnih usluga biće predstavljeni na sednici Skupštine Grada Bora koja je zakazana za 15. mart, gde će se očekivati dodatne diskusije i moguće korekcije pre donošenja konačne odluke.
Članak GRADSKO VEĆE U BORU USVOJILO POVEĆANJE CENA KOMUNALNIH USLUGA ZA 30% OD 1. APRILA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.