Eko jelka u OŠ „3. oktobar“

Izvor: MC Bor, 22.Dec.2012, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eko jelka u OŠ „3. oktobar“

Bor, 22. decembar
Tekst: Saša Čorboloković
Foto: Mirjana Spasić
U vreme kada ne prođe dan, a da se ne plasira bar jedna  negativna priča o lošoj saradnji roditelja i nastavnika u školi,  jedan primer  iz  borske OŠ „3. oktobar“ baca u senku sve ostale.
Ines  Urbanović, majka tri devojčice koje pohađaju ovu školu, idejni je tvorac  i glavni realizator  eko- jelke, koja krasi veliki hol škole.  Jelka je napravljene od  8 477 plastičnih čepova  raspoređenih u 5 nivoa, visoka  je 1,9 metara bez postolja sa prečnikom 1,8 metara.  Njena izrada je trajala  punih 26 dana. Osim jelke, u saradnji sa učiteljima, mnogi učenici su od reciklažnog materijala zajedno sa njom, napravili  brojne poklone i ukrase, koji imaju upotrebnu vrednost. Na ovaj način učenici su stvarali i bili i vrlo srećni što mogu  svima da pokažu koliko su maštoviti i koliko je važno da postoji svest o zaštiti životne sredine.
Zaista lep gest jednog od roditelja škole . Ne preostaje ništa drugo nego pohvaliti i slediti ovako dobre primere jer u samo dobroj saradnji sa roditeljima, međusobnom poštovanju i uvažavanju  i sam rad u školi može biti mnogo lepši i uspešniji.

Podeli/Sačuvaj

Nastavak na MC Bor...






Povezane vesti

Prednovogodišnja čarolija u OŠ „3.oktobar“

Izvor: MC Bor, 22.Dec.2012

Bor, 22. decembar. Autor: Saša Čorboloković. Foto: Mirjana Spasić. Novogodišnja čarolija, naziv je prodajne izložbe čestitki, kapa i ukrasa koju su osmislili i realizovali učenici nižih razreda  borske OŠ „3. oktobar“, podstaknuti i usmeravani svojim učiteljima. Izložba je otvorena...

Nastavak na MC Bor...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.