Dvostruko ubistvo u okolini Bora

Izvor: B92, 27.Jun.2012, 02:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvostruko ubistvo u okolini Bora

Bor -- Istražni sudija Višeg suda u Zaječaru odredio pritvor Dejanu Belčiću (35) iz sela Zlot, osumnjičenom da je ubio svoju bivšu suprugu i njenog partnera.

Belčić je posle ubistva Radmile B. (26) i Zorana A. (40) u Brestovcu kod Bora naoružan išao selom, a savladali su ga policajci koji su došli po prijavi meštana.

Osoba koja je u trenutku zločina bila u kući, izjavila je za agenciju Beta da je ubica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokucao na vrata, a kada mu je Zoran A. otvorio, ispalio je u njega tri hica.

"U tom momentu u sobi je bila Radmila sa dvoje maloletne dece, sestrom i zetom. Pošto nisu hteli da otvore vrata, Belčić je razbio prozor i naočigled dece pucao u bivšu suprugu", rečeno je novinarima.

Ubistvo se dogodilo nedaleko od seoske škole. Policija je na licu mesta u blizini kuće Radmile B, pored njenog tela zatekla i telo Zorana A, navodi se u saopštenju.

Očevici su rekli novinarima da je ubica, nakon zločina, krenuo peške kroz selo sa puškom u rukama i redenikom oko tela, ali da je potom naišla patrola policije koja mu je oduzela oružje i uvela ga u policijski automobil.

Dežurnoj službi Policijske uprave Bor prijavljeno je sinoć u 21.15 sati da se u selu Brestovac, u opštini Bor, čuje pucnjava. Policija je ubrzo stigla na lice mesta gde je zatekla osumnjičenog koji je kod sebe imao lovačku pušku - i sprečila ga daljeg ugrožavanja sigurnosti, navedeno je u saopštenju.

Na lice mesta odmah je stigao i okružni tužilac iz Zaječara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.