Drakulić: KINEZI ĆE U BORU ZARAĐIVATI VIŠE OD MILIJARDU EVRA SVAKE GODINE!

Izvor: TimockeVesti.net, 05.Avg.2023, 05:03

Drakulić: KINEZI ĆE U BORU ZARAĐIVATI VIŠE OD MILIJARDU EVRA SVAKE GODINE!

Beograd, 5. avgust – Vlasnik kompanije Point int i predsednik Poslovnog kluba Privrednik, Zoran Drakulić izjavio je Danasu – da kineska kompanija u Boru, uz proizvodnju od 200.000 tona bakra, sa pratećim retkim metalima i ovim cenama, „neće biti ispod 1,2 milijarde evra godišnjeg profita, dok će tražnja za bakrom tek da raste sa elektrifikacijom automobila„.
– Nažalost, mi 2006. godine nismo kupili RTB Bor, a uštedeli >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << bi državi bar milijardu evra. Oni su se posle toga zadužili za opremu koja nije ništa vredela i koju su sada Kinezi zamenili. Pa su nagomilali dug Kinezima do privatizacije bar 600 miliona dolara… – podsetio je Drakulić.
Članak Drakulić: KINEZI ĆE U BORU ZARAĐIVATI VIŠE OD MILIJARDU EVRA SVAKE GODINE! se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.