Dom zdravlja Bor: Savetovalište za dijabetes počinje sa radom od utorka

Izvor: Bor030.net, 07.Nov.2015, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dom zdravlja Bor: Savetovalište za dijabetes počinje sa radom od utorka

U okviru borskog Doma zdravlja otvoreno je Savetovalište za dijabetes. Ono će imati preventivnu i edukativnu ulogu kada je reč o, takozvanoj, šećernoj bolesti od koje u Srbiji, prema zvaničnoj statistici, boluje više od 700 hiljada ljudi.

Dijabetičarima u borskoj opštini od utorka će biti dostupno savetovalište u Domu zdravlja. Oni koji sumnjaju da boluju od dijabetesa ili traže savete kako da ovu bolest kontrolišu i smanje njene negativne posledice, mogu posetiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << Savetovalište za dijabetes koje će sa radom početi naredne nedelje.

U Srbiji je trenutno registrovano oko 710 hiljada dijabetičara, ali se procenjuje da je njihov broj veći jer se bolest otkriva najčešće tek kada izazove ozbiljne zdravstvene probleme. Zato će jedan od ciljeva ovog savetovališta biti i prevencija i rano otkrivanje obolelih.

Prema podacima dispanzera za dijabetičare, u opštini Bor registrovano je oko 4.000 obolelih od šećerne bolesti.

Savetovalište je otvoreno pod pokriveteljstvom stručne Komisije za dijabetes, Ministarstva zdravlja Republike Srbije, komisije koja prati komplikacije u vezi lečenja dijabeta na nivou republike, kao i u saradnji sa dispanzerom za dijabetičare Doma zdravlja u Boru.

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.