Dinkić: SMR da produži garancije

Izvor: B92, 15.Apr.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: SMR da produži garancije

Beograd -- Pregovori sa ruskom kompanijom SMR o prodaji RTB-a Bor mogu da počnu ukoliko ta kompanija produži važnost licitacione garancije, kaže ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Na konferenciji za novinare, na kojoj je predstavio ekonomski program koalicije "Za evropsku Srbiju", Dinkić je podsetio da je toj kompaniji upućen zvanični poziv za pregovore, ali da najpre treba da produži važnost licitacione garancije koja ističe 28. aprila.

"Ukoliko produže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << važnost garancije, koja iznosi 10 miliona dolara, pregovori mogu trajati dva meseca od upućivanja zvaničnog poziva", objasnio je ministar.

Dinkić je dodao i da nije upoznat sa protokolom koji je Elektroprivreda Srbije potpisala sa ruskom elektroprivrednom kompanijom "Inter Rao EES" i da zato nije želeo da ga komentariše.

Inače, predstavnici ruske kompanije SMR, koja je drugorangirani ponuđač za kupovinu RTB-a Bor, najavili su ranije da će u toku ove sedmice sa Agencijom za privatizaciju započeti pregovore o prodaji borskog basena.

U Agenciji za privatizaciju rečeno je da je SMR-u prošlog petka poslat poziv, a da je iz te kompanije stigao odgovor da će u toku ove nedelje doći na pregovore, ali da nije precizirano kada će to tačno biti.

Vlada Srbije je 10. aprila donela odluku da Agencija za privatizaciju, nakon raskida ugovora o prodaji RTB-a sa austrijskim "A-tekom", pozove na pregovore drugorangiranog učesnika na tenderu - ruski SMR.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Licitaciona garancija SMR-a ističe 28. aprila

Izvor: TV Avala, 15.Apr.2008

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas da ruska kompanija SMR mora da produži licitacionu garaniciju od 10 miliona dolara ako želi da pregovara o kupovini Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.