Desetak kompanija zainteresovano za RTB Bor, među njima i jedna kineska

Izvor: BKTV News, 22.Jul.2018, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Desetak kompanija zainteresovano za RTB Bor, među njima i jedna kineska

Jedna kineska kompanija javila se na tender za RTB Bor, koji je raspisala Vlada Srbije, potvrdio je kineski ambasador u Beogradu Li Mančang.

On je, gostujući u emisiji "Sedmica" Radio Beograda rekao da je, koliko je njemu poznato, desetak kompanija zainteresovano za RTB Bor, među kojima je i jedna kineska kompanija.

"Smatram da je to normalno i prirodno. Srbija ima zakone i propise na svetskom nivou, a sve kineske kompanije u Srbiji poštuju srpske propise, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << pa je tako i u slučaju RTB Bor. Nadamo se da će Srbija izabrati pravog partnera, koji će uspešno poslovati", reko je Li.

On je dodao da su trenutne kineske investicije u Srbiji vredne oko tri milijarde evra, ali da se ekonomska saradnja stalno unapređuje. Kao primere, ambasador je naveo nedavno potpisan Memorandum o saradnji sa fabrikom Ikarbus.

Li je, takođe, potvrdio poziv kineskog predsednika Si Ðinpinga predsedniku Vučiću da u septembru poseti Kinu i učestvuje na takozvanom "Letnjem Davosu". To će, kako kaže, biti sjajna prilika se se učvrste i poboljšaju bilateralni i ekonomski partnerski odnosi dve zemlje. Veoma važan deo te saradnje je projekat "Jedan pojas jedan put".

Kineski ambasador, koji kaže da je za njega Srbija druga domovina, rekao je da Kina neguje čvrsto prijateljstvo prema našoj zemlji.

"Srbija je sad na dobrom putu, zaista. Samo neka nastavi ovako. Srbija sada ima najbolje rukovodstvo, stabilnu Vladu, mudru politiku. Uveren sam da će za 10 godina biti još uspešnija i bogatija zemlja", rekao je Li.

Kina, kako je objasnio, podržava Srbiju na putu ka EU.

"Koliko vidim Evropska unija kaže da je Srbija dobrodošla. Međutim, ona uvek daje još po neki uslov. A što se Kosova i Metohije tiče, naš stav je jasan - Kina ne priznaje nezavisnost Kosova i Metohije. Rezolucija 1244 je osnov za rešavanje tog problema", kaže Li.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.