DSS Bor: Zima stiže, uglja nema…

Izvor: MC Bor, 05.Okt.2012, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS Bor: Zima stiže, uglja nema…

Bor, 5.oktobar
-Umesto da su prve količine uglja za predstojeću zimsku sezonu već stigle, danas na lageru nema tog energenta, mada je nedavno povećana cena grejanja navodno zbog neohodnih remonta i nabavke energenata. Sve se vrti oko nabavke ugljeva, što je poprimilo političke konotacije i što će se , verovatno, odraziti na kvalitet grejanja u Boru. Jedan od učesnika osporio je proceduru javne nabavke koja je trebalo da se raspiše recimo još u junu. Posebno, Toplana se sve više zadužuje, pa je moguće već ove ili iduće sezone da stane-rekao je na današnjoj konferenciji za medije Dragan Marković, predsednik borskog DSS-a.
On je, odgovarajući na novinarska pitanja, potvrdio da ni danas na deponiji nema uglja za Toplanu i da se ne poštuje zakon u gradnji ulica i trotoara i još nekih komunalija. Najpre se, naglasio je, posao završi, pa tek onda se pribavljaju „papiri“.
Nezvanično saznajemo da se u Toplani od jutros održavaju sastanci i traži izlaz iz, očigledno je, političkog ćorsokaka, jer je nabavka crnog zlata postala prvorazredna politička tema. Koplja se lome ko će da dobije taj unosan posao ili koja će privatna firma, vezana za neku od partija, da „skine kajmak“ u ovom biznisu. Po svemu sudeći, o grejanju u Boru tek će da se debatuje i to na široko i dugačko.

Podeli/Sačuvaj

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.