Izvor: MC Bor, 07.Nov.2013, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Zašto je Opština Bor „mrtvo more“?

Bor, 7. novembar
Prošlo je više od 6 meseci od kako Demokratska stranka nije u vlasti u Opštini Bor.
Svedoci smo da od gromoglasnog najavljivanja blagostanja,  novih radnih mesta, čistog vazduha i višeg standarda u Opštini Bor,  kojim  su nas obasipali nekadašnji i sadašnji prvaci Srpske napredne stranke u Boru očigledno nema ništa.
Jedino što je promenjeno su prva tri čoveka Opštine.
Nažalost, usledio je i potpuni prekid svih projekata od koristi za građane Opštine Bor.
Ono što je surova realnost naših sugrađana  jeste  da se po kuloarima priča o otpuštanju u javnom sektoru, gde se broj zaposlenih vrtoglavo uvećavao političkim zapošljavanjem od strane istih onih koji danas u tajnosti prave spiskove za otpuštanje.
Od predsednika Opštine Bor Saše Vukadinovića  i vladajuće koalicije,  ko god da je čini, Demokratska stranka u Boru zahteva  odgovore na sledeća pitanja:
Ko čini vladajuću većinu u SO Bor? Za koliko će se smanjiti budžet Opštine Bor  za 2014.godinu zbog neopravdano restriktivnih mera republičke Vlade prema Opštini Bor? Ko određuje, po kom kriterijumu, iz kojih ustanova i javnih preduzeća će biti otpuštanja i koliko? Šta se desilo za famoznim zaključkom Opštinskog veća o smanjenju plata svih zaposlenih u javnom sektoru? Da li to još uvek stoji kao mač nad glavama radnika javnog sektora u Boru? Dokle će se kršiti Zakon o javnim preduzećima, obzirom da je 30. jun odavno prošao a o postavljanju direktora po konkursu i nadzornih odbora nema ni pomena? Naprotiv, aktuelni direktori kojima je po Zakonu istekao mandat pripremaju programe i planove rada preduzeća za sledeću godinu. Iako smo, vladajuću SNS-ovsku većinu  u više navrata upozoravali da je neophodna promena kursa vođenja grada, očigledno je da je ovo najbolje što oni mogu.
Obzirom da ulazimo u izbornu godinu građani bi trebalo da razmisle kome će pokloniti svoje poverenje, jer AKO JE OVO DOBRO, ONDA NIŠTA.
Demokratska stranka OO Bor

Podeli/Sačuvaj

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.