DEVETNAEST PAROVA OBELEŽILO ZLATNU SVADBU

Izvor: Kurir, 17.Okt.2010, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEVETNAEST PAROVA OBELEŽILO ZLATNU SVADBU

BOR - Manifestacijom "Zlatna svadba" 19 bračnih parova obeležilo je u Boru 50 godina braka. Bračni par Dimitrijević je, posle pola veka braka, i izjavu novinarima dao zajedno.

"Zlatna svadba” je ove godine održana deveti put, u okviru obeležavanja Međunarodnog dana starih lica i Meseca solidarnosti sa starim ljudima.

"Želimo da afirmišemo brak kao instituciju, jer nema društva bez zdrave porodice. Mladima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << poručujemo da brak shvate kao svetinju, da se u brak ulazi ozbiljno, sa jednom perspektivom", rekao je predsednik Gerontološkog društva u Boru Siniša Kostić.

Za parove sa zavidnim, a jubilarnim stažom organizovan je svečani prijem u Klubu za stara lica, poseta borskom muzeju i biblioteci, a u Domu kulture su ih zabavljala i deca iz vrtića "Bambi" i članovi Kulturno umetničkog društva Bor.

Bračni par Dimitrijević je, posle pola veka braka, i izjavu novinarima dao zajedno - tako što su muž i žena jedno drugom završavali rečenice: "Sačuvali smo brak poštovanjem, svuda smo se proveli koliko smo mogli... tako smo 'isterali' ovih 50 godina kako valja."

Za devet godina obeležavanja, "Zlatnu svadbu" prošla su 282 bračna para, a manifestaciju su organizovali Gerontološko društvo Bor i Centar za kulturu, uz podršku Opštine Bor.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.