DANAS, 1. MAJA, NA BORSKOM JEZERU…

Izvor: TimockeVesti.net, 01.Maj.2024, 12:44

DANAS, 1. MAJA, NA BORSKOM JEZERU…

Bor, 1. maj – Iako nije bilo tradicionalnog Prvomajskog uranka na zelenom, prelepom Borskom jezeru, okupilo se više stotina Borana i njihovih gostiju. Izašli su u prirodu, na svoje omiljeno izletište da se vide, popričaju, kupe suvenir ili da, po običaju, samo ručaju. Došli su ugostitelji, našao se i poneki trgovac, prijala je šetnja na Velikoj plaži i po obližnjim šumarcima. Pojačan vetar nije baš prijao, ali bilo je mesta i da se sedne uz kaficu.
Jeste, sve to i još ponešto, ni izbliza nije ravno nekadašnjem Uranku i radničkom praznovanju, ali moglo se i bez tradicije i sindikalne gozbe. Starijima je ostalo da se sećaju nekadašnjih prvomajskih masovnih okupljanja, mlađi su već prigrlili turističke oaze...

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.