Ćiu Guodžu: I SELO I GRAD DELE ISTU SUDBINU SA RADNICIMA NOVOG CEROVA

Izvor: TimockeVesti.net, 20.Feb.2024, 13:02

Ćiu Guodžu: I SELO I GRAD DELE ISTU SUDBINU SA RADNICIMA NOVOG CEROVA

Bor, 20. februar – „Brojni zaposleni, brojni stanonici sela i grada dišu kao jedan i dele istu sudbinu sa zaposlenima u rudniku „Novo Cerovo“ i svi su oni jedna interesna zajednica. Kompanija Serbia Zijin Copper, nekadašnji RTB, dele sudbinu sa građanima Bora već 120 godina. Verujemo da će ta dobrota zajedništva uvek da pobediti, jer uvek postoji više načina za rešavanje problema, nego što ima samih problema. Potrebno je samo da se velika većina dobronamernih meštana ujedini >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << i smisli više načina za rešenje problema i mi ćemo sigurno uspeti da rešimo ovaj problem blokade puta, kako bi rudnik „Novo Cerovo“ mogao što pre da nastavi proizvodnju, kako bi se više od 280 zaposlenih vratilo na posao i kako bismo omogućili da se više od 280 porodica vrati srećnom životu.”
Ovo je 19. februara posle podne rekao generalni direktor Kompanije, Ćiu Guodžu, prilikom posete Marku Milosavljeviću, zaposlenom rudniku „Novo Cerovo“.
Kako veoma mali broj meštana sela Krivelj i dalje nastavlja sa protivzakonitom blokadom puta, repromaterijali kao što su dizel, eksploziv, čelične kugle i drugi , već dugo ne mogu da se transportuju do mesta proizvodnje, zalihe materijala u rudniku „Novo Cerovo“ su pri kraju, tako da rudnik „Novo Cerovo“ bio primoran da obustavi proizvodnju. Ako se protivzakonita blokada puta i dalje nastavi, još više zaposlenih poput Marka Milosavljevića može da ostane bez posla.
Generalni direktor Ćiu Guodžu i Marko Milosavljević Milosavljević: NADAM SE DA ĆEMO OTKLONITI BLOKADU PUTA U KRIVELJU Marko Milosavljević je rekao da mnogi zaposleni u rudniku „Novo Cerovo“ imaju porodice i da je stabilan posao zaposlenih  najvažniji izvor prihoda za normalan život njihovih porodica. Sada, zbog malog broja meštana sela Krivelj koji su blokirali put, repro materijali već dugo ne mogu da se transportuje do radilišta. Rudnik „Novo Cerovo“ je primoran da obustavi proizvodnju, zaposleni su na prinudnom odmoru. Za vreme prinudnog odmora možemo da dobijemo samo 85% od naših zarada. Smanjenje primanja izazvano prinudnim odsustvom je veoma štetno za  zaposlene i njihove porodice i imaće veliki uticaj na život. Nadam se da će ovaj vrlo mali broj meštana sela  shvatiti da će blokada puta naneti veliku štetu našim zaposlenima, našoj Kompaniji i našem gradu Boru. Pozivamo ogromnu većinu dobronamernih meštana da deluju zajedno i odvrate mali broj ljudi od blokade puta, nadam se da će da se organizuju i hrabro  uklone blokadu, kako bi se omogućila normalna proizvodnja, kako bi zaposleni radili normalno i primali pune plate, a njihove porodice živele normalno.
Marko Milosavljević je radnik na pumpi za gorivo u rudniku „Novo Cerovo“, u kompaniji Serbia ZijinCopper radi već četiri godine. Zbog malog broja meštana sela Krivelj koji su bespravno blokirali put, rudnik „Novo Cerovo“ je bio prinuđen da obustavi proizvodnju, Marko Milosavljević je mogao samo da ostane kod kuće i da bude na prinudnom odmoru.
Ćiu Guodžu je rekao, “Moji roditelji su dobronamerni, blagi ljudi, radni i vredni. I ja sam dete običnih radnika. Moja majka je bila radnica u fabrici konfekcije, a moj otac je nekada radio kao radnik u fabrici aluminijuma. Od malih nogu sam bio svestan i znao sam šta bi za nas decu i za našu porodicu značilo da nam roditelji ostanu bez posla. Zato saosećam sa vama. Prinudno obustavljanje proizvodnje rudnika „Novo Cerovo“ je povredilo tolike porodice i toliko malih srca!
Članak Ćiu Guodžu: I SELO I GRAD DELE ISTU SUDBINU SA RADNICIMA NOVOG CEROVA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.