Četiri kompanije zainteresovane za RTB Bor

Izvor: SEEbiz.eu, 08.Jan.2018, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri kompanije zainteresovane za RTB Bor

BEOGRAD - Za Rudarsko-topioničarski basen Bor zainteresovane su četiri kompanije, saznaje B92.

Tender za privatizaciju RTB Bora očekuje se u prvoj polovini godine.

"U toku su aktivne analize potencijalnih partnera o poslovanju RTB Bor, u cilju donošenja odluke za učestvovanje u postpku privatizacije", navodi izvor B92.

Ministar energetike >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Aleksandar Antić izjavio je krajem prošle godine da će krajem marta biti raspisan tender za izbor stateškog partnera za RBT Bor.

"Napravićemo najbolji model za strateško partnerstvo, okončaćemo taj proces i krajem marta raspisati javni poziv za izbor strateškog parntera", rekao je Antić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pre dve nedelje u razgovoru sa ambasadorom Kine Li zamolio a državnom vrhu Kine prenese veliku zahvalnost za interesovanje koje kineski partneri pokazuju za RTB Bor. Naveo je da je ova godina bila jako dobra za RTB Bor, pošto su ostvareni dobri rezultati - povećana je prozvodnja katodnog bakra.

Ministar privrede Goran Knežević nedavno je kazao da RTB Bor više nije zaštićen i da je na tržištu i dodao da su RTB-u potrebne velike investicije, koje se procenjuju na oko 300 miliona evra u naredne tri godine.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.