Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Feb.2018, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: RTB Bor je stao na noge

Premijerka Srbije Ana Brnabić izavila je danas u Boru da je RTB Bor "stao na noge", da ispunjava sve svoje obaveze i da u potpunosti primenjuje Unapred pripremljen plan reorganizacije (UPPR).

"Očekujemo da će dobit ove godine biti 15 odsto veća nego 2017. Ipak, RTB-u su potrebna dodatna ulaganja od oko 300 miliona evra kako bi povećao proizvodnju i zbog toga se traži strateški partner", rekla je premijerka prilikom posete novoj borskoj topionici bakra.

Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je ocenila da je RTB značajan poslodavac, jer pored toga što upošljava 5.000 radnika, od njegovog kontinuiranog rada indirektno zavisi 20.000 porodica širom Srbije.

Premijerka je ponovila da postoje kompanije zainteresovane za RTB Bor, ali da je važno da se sa tim "ne brza".

"Svako brzanje može da dovede do posledica koje ne treba da imamo", rekla je ona.

Generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski podsetio je da ta kompanija u bruto domaćem proizvodu zemlje učestvuje sa 0,8 odsto i ozbiljan novac uplaćuje u republički budžet.

"RTB Bor je danas na zdravim nogama zbog veće proizvodnje i veće cene bakra, ali prvenstveno zbog velike podrške Vlade Srbije koju ima", rekao je Spaskovski.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.