Branbić: Strateški partner za RTB Bor do kraja godine

Izvor: Radio 021, 23.Feb.2018, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Branbić: Strateški partner za RTB Bor do kraja godine

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor ove godine dobiti strateškog partnera.

Do sredine ove godine biće okončani razgovori s kompanijama zainteresovanim za strateško partnerstvo s RTB Bor, a "tender za izbor strateškog partnera za RTB biće raspisan kada to najviše bude odgovaralo interesima Srbije", kazala je premijerka u Boru.

Premijerka je istakla >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da ima "ozbiljnih kompanija" zainteresovanih za strateško partnerstvo sa RTB.

Podsetila je da je bilo nekoliko neuspešnih privatizacija RTB-a i da Vlada namerava da obezbedi da budu potpuno zaštićeni državni interesi, jer je to jedna od najvrednijih domaćih kompanija.

Međutim, još nije odlučeno koliki će vlasnički udeo država zadržati u toj kompaniji jer "to zavisi od ponuda i referenci kompanija zainteresovanih za strateško partnerstvo sa RTB-om".

Istakla je da se očekuje da će RTB sa 4.000 radnika, koji je prošle godine imao neto dobit od 42 miliona dolara, ove godine dobit povećati za 15 odsto.

Vlada Srbije je, kako je dodala, obezbedila 1,1 milijardu dinara za izgradnju kolektora u RTB-u da ne bi došlo do "međunarodnog ekološkog akcidenta". Premijerka je kazala da nekoliko kompanija, pre svega iz Kanade, želi da u okolini Bora otvori rudnike, što Vlada Srbije podržava, ali uz najviše ekološke standarde i uz zaštitu okolnih sela.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.