Izvor: B92, 19.Okt.2009, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boru preti kolaps vodosnabdevanja

Bor -- JP Vodovod u Boru upozorilo je da zbog blokade računa tog preduzeća i nedovoljnih zaliha hlora, gradu preti obustava isporuke pijaće vode za desetak dana.

Vršilac dužnosti direktora Vodovoda Slaviša Ranđelović rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da je borska Elektrodistribucija tom preduzeću blokirala račun zbog dugovanja od 196 miliona dinara, a da su zalihe hlora dovoljne još za desetak dana.

"Nemamo dovoljno hlora, zbog čega ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti prinuđeni da obustavimo isporuku vode kako ne bi došlo do epidemije. Nemamo rezervne delove, pa ni goriva kako bismo otišli na hitne intervencije", rekao je Ranđelović.

Direktor Vodovoda je ocenio i da je neophodno povećanje cene kubika vode od 60 odsto.

Ranđelović je, ipak, blokadu Elektrodistribucije pripisao političkoj zaveri, navodeći da je račun blokiran istog dana kada je on stupio na dužnost u Vodovodu.

Ranđelović je član Pokreta "Živim za Krajinu" Boška Ničića.

Njegova zamenica u Vodovodu i partijska koleginica Nevenka Mirošević za glavnog krivca je imenovala donedavnog zamenika predsednika opštine Dragana Žikića.

Žikić je član Socijalističke partije Srbije i već nekoliko meseci vodi oštru polemiku u medijima sa predstavnicima Pokreta "Živim za Krajinu".

Direktor Elektrodistribucije u Boru Dragan Milošević odbacio je, međutim, tvrdnje o političkim razlozima za blokadu računa Vodovoda.

"To preduzeće nas je do sada ucenjivalo, jer su znali da ih ne možemo otkačiti sa elektrodistributivne mreže", kazao je Milošević za agenciju Beta.

Milošević je dodao da borski Vodovod mora redovno da izmiruje tekuće obaveze, a da se kasnije može razmišljati o reprogramu duga.

U Boru već nedelju dana kasni i početak grejne sezone jer nadležne službe nisu imale dovoljno novca za nabavku energenata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.