Borska sela o prostornom planu za novi rudnik „Čukaru Peki“

Izvor: MC Bor, 31.Jul.2019, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borska sela o prostornom planu za novi rudnik „Čukaru Peki“

Bor, Slatina, Metovnica, Brestovac, 30.07.2019. MCBor
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Srbije oglasilo je Javni uvid u „Nacrt prostornog plana područja posebne namene eksploatacije mineralnih sirovina na lokalitetu rudnika Čukaru Peki“ u Boru, kao i „Izveštaj o strateškoj proceni uticaja prostornog plana područja posebne namene eksploatacije mineralnih sirovina“ na istom lokalitetu. 
U okviru posete mesnim zajednicama, >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić posetio je danas Brestovac, Metovnicu i Slatinu i razgovarao sa meštanima ovih sela. Na sastanku sa lokalnim rukovodstvom, nadležni u Institutu za arhitekturu i urbanizam Srbije žiteljima ovih seoskih sredina predstavili su Nacrt prostornog plana područja posebne namene eksploatacije mineralnih sirovina na lokalitetu rudnika „Čukaru Peki“.
JAVNI UVID U NACRT PROSTORNOG PLANA PODRUČJA POSEBNE NAMENE EKSPLOATACIJE MINERALNIH SIROVINA NA LOKALITETU RUDNIKA „ČUKARU PEKI“ U OPŠTINI BOR I IZVEŠTAJ O STRATEŠKOJ PROCENI UTICAJA PROSTORNOG PLANA NA ŽIVOTNU SREDINU Svi zainteresovani građani mogu izvršiti javni uvid u ova dokumenta u periodu od 3. jula do 1. avgusta 2019. godine, i to svakog radnog dana u zgradi Skupštine grada Bora, kao i na internet stranici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (www.mgsi.gov.rs). 
Javna prezentacija planskog dokumenta održana je u petak, 19. jula 2019. godine u 11 časova u sali Skupštine grada Bora, u ulici Moše Pijade broj 3. a danas je predstavljena žiteljima gradskih naselja Brestovac, Metovnica i Slatina. Posebna zabrinutost meštana vezana je za degradaciju životne sredine i kumulativni efekat sa istorijskim nasledjenim posledicama zatrovane zemlje, vode i vazduha RTB Bor.
Javna sednica Komisije za javni uvid biće održana u sredu 21. avgusta 2019. godine u 11 časova, takođe u zgradi Gradske uprave Bor. Ovoj sednici moći će da prisustvuju fizička lica, kao i predstavnici pravnih lica koja u toku trajanja javnog uvida podnesu primedbe u pisanom obliku, te ih na samoj sednici mogu i usmeno obrazložiti. O svakoj podnetoj primedbi obrađivač planskog dokumenta javno će izneti svoj stav.

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.