Borani zbog visokih taksi hoće da izmeste firme u Boljevac

Izvor: MC Bor, 13.Mar.2011, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borani zbog visokih taksi hoće da izmeste firme u Boljevac

BOR, 13. marta 2011. (Beta) - Oko 100 privatnih preduzetnika iz Bora planira da izmesti sedište svojih firmi u susedni Boljevac, jer nisu u stanju da izmire previsoke komunalne takse, saopšteno je danas na konferenciji preduzetnika u tom gradu.
'Takse u Boru su 15 puta veće nego u Boljevcu, a ova odluka je tako napisana da su neke delatnosti privilegovane', ogorčeno kaže metalski radnik Nenad Božinović koji se u društvu nezadovoljnih kolega obratio medijima.
Prema Božinovićevim rečima, on je oštećhen i zato što su mu  'lokalne birokrate zaračunale komunalnu taksu i za 2009. godinu', iako je, kao novoosnovo preduzeće, dve godine od osnivanja firme oslobodjen ove obaveze.
'Neshvatljivo je da istu komunalnu taksu plaća firma koja zapošljava stotinu radnika i ja koji od svog rada sam prehranjujem porodicu', istakao je Božinović.
Kako je naveo, 'još je apsurdnija situacija da hotel plaća godišnju dažbinu četrdesetak hiljada dinara, advokati, mediji, turističke organizacije oko 20.000, a metalski radnici 207.000...

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.