Bor obeležio značajne ekološke dane

Izvor: MC Bor, 22.Mar.2019, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bor obeležio značajne ekološke dane

Bor, 22.03.2019. MCBor
Povodom obeležavanja ekoloških datuma (Svetski dan šuma, meteorologije i voda), večeras je u Narodnoj biblioteci u Boru, održana tribina u okviru EKOLOŠKIH dana Bora a u organizaciji DMI Bor.
 Kao učesnici tribine, bili su i učenici Tehničke škole, Jovana Vasić i Lazar Jovanović (tehničari za zaštitu >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << životne sredine), pod mentorstvom nastavnice Milene Doberšek, sa prezentacijom Voda i zdravlje. Cilj njihove prezentacije bio je da upozna prisutne sa značajem vode za ljudski organizam, posledicama upotrebe higijenski i mikrobiološki neispravne vode, ali i sa merama zaštite voda od kojih je jedna usmeravanje otpada u reciklažne tokove, što i predstavlja imeprativ savremenog drustva.
Obeležavanje Svetskog dana šuma, 21. mart proglašen je Svetskim danom šuma. U cilju promovisanja svesti o značaju i vrednosti šumskog pokrivača, ali i očuvanja svakog mogućeg stabla, grupa učenika smera Tehničar za zaštitu životne sredine, uz podršku i pomoć članova Tima za zaštitu životne sredine Tehničke škole, oplemenila je deo školskog dvorišta posadivši pet sadnica četinara.
Tim malim delom dali su veliki doprinos prirodi i njenom okruženju. Broj posađenih sadnica simboliše ocenu koja se dobija za maksimalno postignute rezultate tokom školovanja – odličan (5).
U susret proleću i obeležavanju Svetskog Dana lastavica i vrabaca, učenici obrazovnog profila Tehničar za zaštitu životne sredine, odeljenja IV-1, napravili su hranilice za ptice. Hranilice su izradili od upotrebljenih materijala, i samim tim dali dodatni doprinos prirodi. Slogan svih njihovih ekoloških i humanih aktivnosti glasi – Bidi u trendu, recikliraj! #budiutrendurecikliraj

Nastavak na MC Bor...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.