Izvor: MC Bor, 23.Maj.2013, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bor, danas: Lako do Zaštitnika građana

Bor, 23. maj
Institucija Zaštitnika građana vas poziva na konferenciju za medije u okviru inicijative „Promocija ljudskih i manjinskih prava kroz intenzivniji kontakt Zaštitnika građana sa građanima“, koja će se održati u četvrtak, 23. maja 2013. godine od 10.30 do 11.00 časova u sali Narodne biblioteke Bor, Moše Pijade 19, Bor.
Medijima će se obratiti zamenica Zaštitnika građana Tamara Lukšić Orlandić i direktorka biblioteke Vesna Tešović.
Tema konferencije biće početak inicijative „Promocija ljudskih i manjinskih prava kroz intenzivniji kontakt Zaštitnika građana sa građanima“, koja će se naredne dve godine sprovoditi u opštinama u Srbiji, uključujići i Bor.
Zamenica Zaštitnika građana Tamara Lukšić Orlandić će tom prilikom govoriti i o pritužbama građana iz opštine Bor. Osim toga, pravnici iz stručne službe Zaštitnika građana će primati pritužbe građana u prostorijama Narodne biblioteke Bor od 10 do 14 časova.
Cilj projekta je da se građanima iz izabranih opština u Srbiji omogući da ostvare lakši kontakt sa Zaštitnikom građana, dobiju pomoć pri sastavljanju pritužbi i informišu se o radu i nadležnostima ove institucije. Građani iz izabranih opština će tokom naredne dve godine moći da putem elektronske veze, uspostavljene u lokalnoj biblioteci, kontaktiraju Zaštitnika građana dva puta nedeljno po dva sata.
Ova inicijativa je nastavak projekta „Elektronski pristup Zaštitniku građana“ koji je uspešno sprovođen u periodu 2010-2011 u 10 opština u Srbiji, uključujući i Bor.
Inicijativa „Promocija ljudskih i manjinskih prava kroz intenzivniji kontakt Zaštitnika građana sa građanima“ sprovodi se uz finansijsku promoć Vlade Kraljevine Norveške i obuhvata sledeće opštine: Sombor, Vršac, Bačka Palanka, Požarevac, Bor, Zaječar, Jagodina, Valjevo, Čačak, Užice, Prijepolje, Novi Pazar, Leskovac i Dimitrovgrad.


Podeli/Sačuvaj

Nastavak na MC Bor...






Povezane vesti

Borani dobijaju elektronski pristup Zaštitniku građana

Izvor: MC Bor, 23.Maj.2013

Bor, 23. maj. Autor: S.R. . Danas je u borskoj biblioteci održana konferencija za medije u okviru projekta: “ Elektronski pristup Zaštitniku građana“, koji se sprovodi u deset izabranih gradova Srbije, a u saradnji sa Bibliotekarskim društvom Srbije, bibliotekama i organima lokalne samouprave....

Nastavak na MC Bor...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.