Bor će biti svetski centar bakra

Izvor: TimockeVesti.net, 25.Okt.2012, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bor će biti svetski centar bakra

U Boru su na okruglom stolu na temu „Strategiji razvoja RTB Bor do 2021. godine“ najpoznatiji srpski stručnjaci u oblasti rudarstva razgovarali o ubrzanijem razvoju Rudarsko-topioničarskog basena Bor sa ciljem da proizvodnja bakra bude veća nego što je predviđeno biznis-planom.

 
- Prvi put smo se složili da nijedna institucija ne može sama da uradi >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << ovako veliki zadatak, ali svi zajedno možemo to da ostvarimo - rekao je domaćin okruglog stola u Boru, generalni direktor Basena Blagoje Spaskovski, dok je profesor dr Vojin Čokorilo sa Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu ocenio odličnom inicijativu menadžmenta RTB-a Bor da okupi predstavnike svih renomiranih kuća u rudarstvu da zajednički unaprede tehničko-tehnološki proces radi povećanja proizvodnje bakra uvođenjem novih tehnologija.
- Svima nam je zajednički cilj da za nekoliko godina imamo savremeni svetski RTB Bor i na tome ćemo zajednički raditi - složio se Vlastimir Trujić, direktor borskog Instituta za rudarstvo i metalurgiju, učestvujući u radu ovog okruglog stola. Inače, konkretni predlozi mera za povećanje plana proizvodnje bakra biće što pre dostavljeni menadžmentu Kombinata bakra.
Danas.rs

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.