Bor: Zagađenje sumpor-dioksidom

Izvor: B92, 25.Jul.2011, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bor: Zagađenje sumpor-dioksidom

Bor -- Danas oko 17 časova u Gradskom parku u Boru u vazduhu je zabeležena koncentracija sumpor-dioksida 6,5 puta veća od dozvoljene.

Merenja pokazuju da prisustvo sumpor dioksida iznosi 2284,4 mikrograma po kubnom metru vazduha, dok je maksimalna dozvoljena količina 350 mikrograma.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije inicirali su sazivanje sednice Štaba za vanredne situacije za grad Bor, kako bi se što pre preduzele neophodne mere u cilju smanjenja opasnosti i rizika po zdravlje i bezbednost građana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Boru povećana koncentracija sumpor-dioksida

Izvor: Mondo, 25.Jul.2011

U vazduhu u Gradskom parku u Boru, danas oko 17 časova, zabeležena je veća koncentracija sumpor-dioksida od dozvoljene.

Nastavak na Mondo...

RTB BOR POTVRDIO ZAGAĐENJE

Izvor: Kurir, 26.Jul.2011, 15:28

BOR - Poslovodstvo Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor potvrdilo je danas da je na mernom mestu u centru grada zabeležena povećana koncentracija sumpor-dioksida, nakon čega je redukovana proizvodnja u topionici bakra..."Zbog nepovoljnog vazdušnog pritiska, juče popodne došlo je do povećanja...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.