Bor: Tretman gubara u 2014. godini

Izvor: MC Bor, 09.Maj.2014, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bor: Tretman gubara u 2014. godini

Bor, 9. maj
Društvo za ekološku i sanitarnu zaštitu “ VISAN : Saopštenje za javnost sa konferencije za medije na borskom Aerodromu
Protiv najveće štetočine lišćarskih šuma i voćnjaka, gubara, Republika Srbija je ove godine pokrenula sveobuhvatni program suzbijanja gubara na teritoriji Nacionalnog parka ‘Đerdap’ i JP Srbijašume, kako bi se umanjile ekonomsko-ekološke štete – poremećaj ekološke ravnoteže i ukupno narušavanje ekosistema.
Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, sa Stručnim timom koji predvodi prof. dr Ljubodrag Mihajlović, zajedno sa predstavnicima JP Srbijašume, NP Đerdap, ekipama Jat Privredne avijacije i ekipama preduzeća Visan koji je nosilac posla, izvode akciju sa dva aerodroma, na ukupno 55.000ha sertifikanovanih šuma biološkim preparatom Foray 48b.
Preparat Foray 48b nije opasan po neciljane vrste insekata, ptice, šumske životinje, vodu i živi svet u vodi, potpuno je bezopasan po ljude.
Štiteći preko 55.000ha najkvalitetnih šuma u Republici Srbiji, preduzeće VISAN i svi učesnici u ovom Programu, nastoje da odbrane naše, srpske šume od svog, verovatno, najvećeg neprijatelja – gubara.
Želimo da se zahvalimo javnosti u Srbiji što razumeva značaj borbe za očuvanje zdravlja šuma i merama koje Republika Srbija sprovodi u zaštiti šuma u pogledu suzbijanja gubara.
Podeli/Sačuvaj

Nastavak na MC Bor...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.