Bor: Pokraden bakarni krov na zgradi Železničke stanice, prokišnjava na sve strane

Izvor: MC Bor, 21.Maj.2014, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bor: Pokraden bakarni krov na zgradi Železničke stanice, prokišnjava na sve strane

Bor, 21. maj
Autor: M.C.
Ni zgrada Železničke stanice u Boru nije pošteđena lopova: oni su, proteklih dana, pokrali gotovo ceo bakarni krov. Najgore je prošao deo gde je restoran “Hajduk Valjko”. Na unutrašnjim zidovima restorana je memla, a na podu voda od poslednjih kiša.
-Prokišnjava na sve strane. Zgrada je vlasništvo JP Železnice Srbije i oni bi trebalo da brinu o objektu. Lopovi nisu samo jednaput nasrnuli na bakarni krov, nego ko zna koliko puta. Osoblje i ja kao gazda ne možemo ništa da učinimo. Bespomoćni smo. Jer, zgrada nije naše vlasništvo-kaže Miša Milovankić, rukovodilac objekta.
 Začuđuje da vlasnik, Železnice Srbije, nisu preduzeli odgovarajuće mere. Ovakvi objekti su od posebnog značaja i morali bi, shodno i zakonu, da budu propisno zaštićeni. Jer, ružno izgleda “očerupani” krov na jednoj od najlepših zgrada u Boru koja je osmadesetih godina poprimila novi, savremeni izgled.U taj projekat novac je ulagao i RTB Bor, ali, eto, država, izgleda, ne brine dovoljno o svojoj imovini. Da je drugačije, zgrada bi bila čuvana, ovako je stvorena nemala šteta koju neko treba da nadoknadi. Odgovorni šefovi u Radnoj jedinici Bor Železnica Srbije trebalo bi da snose odgovornost, jer već sutra su moguće i veće krađe ili uništavanje imovine. Zato je neophodno najhitnije sprečiti eventualne nove nasrtaje na ovaj impozantni objekat i okolinu.
Podeli/Sačuvaj

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.