Bor: GUŽVE ZA PREUZIMANJE PENZIONERSKIH KARTICA

Izvor: TimockeVesti.net, 03.Okt.2023, 04:41

Bor: GUŽVE ZA PREUZIMANJE PENZIONERSKIH KARTICA

Bor, 3. oktobar – Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO fond) nedavno je objavio spisak mesta na kojima će penzioneri moći ostvariti popuste i informacije o visinama tih popusta. Ova inicijativa, koja je stupila na snagu od 1. oktobra 2023. godine, donosi penzionerima mogućnost da ostvare značajne uštede pri kupovini i korišćenju različitih usluga.
Popusti koji su dostupni penzionerima variraju od 2% do >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << impresivnih 66%, što će im omogućiti da bolje upravljaju svojim finansijama i ostvare dodatne beneficije tokom penzionerskih dana. Ovi popusti se primenjuju na širok spektar proizvoda i usluga, uključujući kupovinu u preko 650 prodavnica, firmi i institucija širom zemlje.
U Borskoj filijali PIO fonda, koja je bila epicentar aktivnosti vezanih za podelu penzionerskih kartica, produženo je radno vreme kako bi se što brže i efikasnije zadovoljili zahtevi penzionera. Podela kartica je započeta 11. septembra, ali zbog velikog interesovanja i potražnje, i dalje postoje gužve pri preuzimanju kartica. Samo u Boru je podneto oko 12 hiljada zahteva, što svedoči o značaju ovog programa za penzionere.
Od naredne nedelje, planira se pokretanje distribucije penzionerskih kartica i u seoskim mesnim zajednicama. Ovo će omogućiti meštanima da direktno podignu svoje penzionerske kartice bez potrebe za putovanjem do borske filijale, čime će se olakšati proces distribucije i smanjiti gužve.
Sve raspoložive radne snage u filijali su angažovane kako bi se ubrzala procedura i obezbedila brza i efikasna usluga penzionerima. Radno vreme filijale produženo je od 8 do 18 časova kako bi se omogućila veća dostupnost usluga.
Za penzionere koji žele da podignu svoje penzionerske kartice, dovoljna je lična karta ukoliko dolaze lično. U slučaju da penzioner nije u mogućnosti da prisustvuje lično iz zdravstvenih razloga, karticu mogu preuzeti preko svojih zastupnika ili punomoćnika.
Ova inicijativa Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje ima za cilj poboljšanje kvaliteta života penzionera širom zemlje i pruža im mogućnost da bolje iskoriste svoje penzionerske privilegije. Penzioneri su pozvani da se informišu o dostupnim popustima i iskoriste ovu sjajnu priliku da ostvare značajne uštede u svojim budžetima.
Članak Bor: GUŽVE ZA PREUZIMANJE PENZIONERSKIH KARTICA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.