Bor: Fabrika za preradu PET ambalaže u blokadi

Izvor: TimockeVesti.net, 14.Jan.2014, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bor: Fabrika za preradu PET ambalaže u blokadi

Firma za preradu PET ambalaže Eurofoil iz Bora, koja zapošljava šezdesetak radnika, mogla bi uskoro da bude zatvorena zbog vlasničkih nesuglasica, javila je Regionalna televizija Bor.
Prema informacijama tog medija, Eurofoil, jedna od najperspektivnijih preduzeća koje se bavi preradom PET ambalaže u Srbiji, zaustavio je proizvodnju krajem oktobra, jer mu je račun blokiran za milion evra.
 
Kao jedan od razloga >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << lošeg stanja u toj firmi, navode se nesuglasice između dotadašnjih suvlasnika Eurofoila, hrvatske kompanije Drava internacional, i srpskog preduzeća Limiko.
Zaposlenima se duguju zarade za nekoliko meseci, regres i topli obrok, a onima kojima je istekao ugovor na određeno on nije produžen.
 - Stalno zaposleni su na plaćenom prinudnom odmoru do marta, a nakon toga niko ne može da kaže šta će biti. Mi smo već bili pre osam godina u sličnoj situaciji, promenili smo vlasnike, a sada se to ponavlja -  kazao je radnik Eurofoila Tomislav Lazarević.
Eurofoilu je krajem oktobra blokiran račun zbog duga od 110 miliona dinara, koje je prema ugovoru, hrvatska kompanija Drava internacional trebalo da isplati suosnivaču, srpskom preduzeću Limiko, za kupovinu više od 40 odsto vlasničkog kapitala, čime bi postala vlasnik 92 procenta preduzeća.
 - Međutim, samo mali deo ovog novca je uplaćen, a račun je nakon toga blokiran -  rekao je novinarima advokat i pravni zastupnik preduzeća Limiko Goran Cvetković.
Otvaranje pogona za preradu plastične ambalaže u Boru krajem maja 2012, podržale su političke stranke, ali i ambasade SAD, Hrvatske i Japana.
To preduzeće je za prvih godinu dana rada preradilo i izvezlo više od 700 tona PET ambalaže i po postignutim rezultatima brzo stiglo do prvog mesta na listi preduzeća koja se bave reciklažom na Balkanu. 
Izvor BLIC

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.