Bor: Akcija odjavimo grejanje

Izvor: MC Bor, 01.Sep.2016, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bor: Akcija odjavimo grejanje

Bor, 01.09.2016.
U Boru veliki broj gradjana odjavljuje priključke sa daljinskog sistema grejanja

I ako je Vlada Srbije u okviru u programu “Rehabilitacija sistema daljinskog grejanja u Srbiji-faza IV“ izdvojila donaciju od 2.000.000 evra za borsku Toplani i Trojnim ugovorom obavezala lokalnu samoupravu da u saradnji sa nemačkom razvojnom bankom KFW radi na rehabilitaciji daljinskog sistema grejanja u Boru od 2012. godine do danas se sa sistema odjavilo preko 500 >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << korisnika. Ovu grejnu sezonu “blagodeti borskog grejanja” neće koristiti preko 200 gradjana, nezadovoljni kvalitetom, cenom i uslovima.

Posebno je interesantno da pripreme za ovu grejnu sezonu nisu još ni počele a neophodan energent UGALJ nije još ni ugovoren.

Energetski neefikasno poslovanje ne samo javnog sektora, već i RTB-a dovodi do Energetsko-Ekonomske katastofe praćene Ekološkim devlastiranjem ovih prostora.
Postavljamo pitanje nadležnima:
Gde su utrošena sredstva iz Medjunarodne donacije, kao i sredstva subvencije iz opštinskog budžeta? Zašto je grejanje u Boru danas jedno od najskupljih u Srbiji? Zašto se toplota iz pogona RTB-a ispušta u atmosferu a kupuje ugalj da se dobije ista ta toplota?
Usvajanjem UPPR-a RTB-u Bor i otpisom njegovih dugova opštini i Javnim preduzećima u više milionskim iznosima, destabilizovano je finansiranje u opštini Bor. Nastavljajući poslovanje preba „blagojevom zakoniku“ u ovoj zoni virtualne ekonomije zvanoj Šojić grad, opštinski odbornici i rukovodioci, radnici RTB-a Bor, svoje neizmirene obaveze otpisali su podizanjem ruke i preneli obaveze na sve gradjane kroz povećanje cena svih komunalnih usluga u gradu. Nakon usvajanja UPPR-a očekivalo se da RTB otpočne sa plaćanjem novo stvorenih obaveza, ali novo preduzeće i stari menadžment vode ovaj region ka potpunom uništenju.

Tihi bojkot gradjana koji gradjani demonstriraju odjavom usluga Javnom preduzeću Toplana, prenosi se i na bojkot ka Javnom stambenom preduzeću a neki od najavljenih gradjanskih protesta pokazaće u narednom periodu i druga nezadovoljstva prema javnom sektoru i nosiocima jvnih funkcija u Boru.


Share

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.