Izvor: TimockeVesti.net, 01.Dec.2023, 05:31

BORSKO VEČE SATIRE UZ PODRŠKU ČOTRIĆA I TEOFILOVIĆA

Bor, 30. novembar – Ukoliko ste poklonici satiričnog promišljanja, Biblioteka Bor će sutra, 1. decembra u 18 sati biti pravo mesto za vas.
Da vam veče posvećeno književnoj satiri u njenim raznim oblicima ostane u dugom sećanju, pobrinuće se doajeni srpskog aforizma i satiričnog izraza uopšte Vitomir Teofilović i Aleksandar Čotrić i jednako priznati i nagrađivani >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << zavičajni satiričari Milen Milivojević i Rajko Micin (Radiša Dragićević).
Vitomir Teofilović je, između ostalog, autor ili priređivač desetina publikacija koje spadaju u oblast humora, satire, parodije, čime se bavi i kao stvaralac, pre svega kao aforističar, ali i kao teoretičar, esejista i antologičar. Njegovi aforizmi se prevode na više stranih jezika, a zastupljeni su i u brojnim domaćim aforističkim antologijama.
Sem što je političar, ili možda upravo zbog toga, Aleksandar Čotrić je i autor više knjiga aforizama i humorističkih odnosno satiričnih priča. Dobitnik je svih domaćih nagrada u oblasti humora i satire kao i niza nagrada namenjenih stvaraocima za decu. I sam antologičar, priređivač nekoliko tematskih antologija aforizma kao i antologija aforizama drugih slovenskih naroda, Čotrić je kao autor nezaobilazno ime u domaćim ali i inostranim antologijama aforizama.
Milen Milivojević je borski književnik u čiji opus spada i nekoliko knjiga aforizama kao i zbirka satiričnih „nostalgičnih“ priča. Dobitnik je brojnih nagrada za humor i satiru i zastupljen u većini domaćih antologija aforizama.
Književnik i publicista Radiša Dragićević satirična dela objavljuje pod pseudonimom Rajko Micin. Njegove satirične pesme i aforizmi takođe su privukli značajnu pažnju drugih satiričara i ljubitelja „oštre“ reči i poneli su brojne relevantne nagrade.
Članak BORSKO VEČE SATIRE UZ PODRŠKU ČOTRIĆA I TEOFILOVIĆA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Povezane vesti

Veče satire u petak u borskoj Narodnoj biblioteci, govore Milen Milovojević, Aleksandar Čotrić i Vitomir Teofilović

Izvor: Bor030.net, 01.Dec.2023

U petak, 1. decembra sa početkom u 18 časova u borskoj Narodnoj biblioteci biće održano veče satire. Povodom nagrade koju je Beogradski aforističarski klub dodelio našem sugrađaninu Milenu Milivojeviću za ukupan doprinos satiri, i povodom 150 godina od rođenja Radoja Domanovića, a u susret...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.