BOR, sindikat NEZAVISNOST: Narode, radnici – dosta nam je sirotinje!

Izvor: MC Bor, 19.Sep.2013, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOR, sindikat NEZAVISNOST: Narode, radnici – dosta nam je sirotinje!

Bor, 19. septembar, autor: B.F.

Sindikat NEZAVISNOST organiozovao je danas, od 13 sati, na platou Doma kulture u Boru, promociju velike narodne i radničke akcije – skup grđana kojima su predočeni ciljevi protesta nazvanog „DOSTA“. Glavno okupljanje zakazano je 27. septembra, u podne, na Trgu Nikole Pašića u Beogradu. Sindiklani aktivnisti delili su propagandni materijal u kome se naglašava da je „dosta bede, rada bez plate, kontrolisanih medija, korumpiranih političara, nekvalitetnog zdravstva i obrazovanja…“ Slogan je: Dosta mi je sebe što sve ovo trpim! Iako je kiša rominjala, narod je dolazio na oba štanda.
-Previše dugo smo upozoravali vlasti da ovako ne ide. U RTB dobijamo redovne i korektne plate, ali u mnogim drugim firmama nije ni blizu dobrog. Šta da radimo sa 6ooo nezaposlenih, sa nezadovoljstvom u privatnim preduzećima, gde gazde ne prezaju ni od koga, dokle da trpimo neodrživo stanje u gotovo svim sferama života. Dosta nam je svega-kaže Časlav Gavrić iz sindikata Nezavisnot Rudnika bakra Bor.

 

Podeli/Sačuvaj

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.