Izvor: TimockeVesti.net, 16.Nov.2023, 06:31

BOR I KINESKI LONGJAN UČVRŠĆUJU PRIJATELJSTVO I SARADNJU

Bor, 16. novembar – Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić i zamenik gradonačelnika kineskog grada Longjan u okrugu Šanghang, provincija Fuđijan, Đen Hongkun, potpisali su juče Pismo o namerama o uspostavljanju prijateljskih odnosa između dva grada, u prisustvu delegacije Ziđin Majning Grupe, koja je svoju rudarsku delatnost i započela u gradu Longjan, gde je pre trideset godina, 1993. godine, otvorila svoj prvi rudnik bakra i zlata Ziđinšan. Na ceremoniji potpisivanja pisma >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << o namerama, čelnici oba grada su istakli veliki značaj Ziđina i rada obeju rudarskih kompanija u Boru, ali i mogućnosti koje je Ziđin otvorio dolaskom u Srbiju i nastavio razvojem partnerskih odnosa sa državom Srbijom i lokalnim zajednicama.
Foto: Srbija Ziđin Majning „Radujemo se saradnji s gradom Longjanom i deljenju najboljih praksi koje će doprineti razvoju obe strane. Danas Bor ima prijatelje i na istoku i na zapadu, severu i jugu. Inicijativa o bratimljenju između dva grada pokrenuta je još 2019. godine, a ovim smo  ozvaničili smo nastavak saradnje između dva grada. Zajedno ćemo graditi istoriju dobrih odnosa ali i razvijati rudarstvo na ovim prostorima. Kompanija Ziđin danas je jedna od važnih strateških partnera Republike Srbije ali i grada Bora, koja je u poslednjih pet godina pokazala vrlo visok nivo društvene odgovornosti, da brine o ljudima, ekologiji, ali i o zaposlenima koji rade u kompaniji“, rekao je Milikić.
Foto: Srbija Ziđin Majning Oba gradonačelnika su istakla mogućnosti buduće saradnje pre svega u oblasti rudarstva zbog velikog potencijala oba grada u ovoj privrednoj grani, ali i u oblasti turizma, sporta, kulture, obrazovanja, zdravstva, zaštite životne sredine, stočarstva, kao i svim drugim oblastima gde postoje mogućnosti i zajednički interesi dva grada.
Foto: Srbija Ziđin Majning „Drago mi je što se srećemo u vašem lepom gradu i zahvaljujem se na najlepšim rečima o srpsko-kineskom čeličnom prijateljstvu, koje će nakon povezivanja Bora i Longjana biti još jače. Saradnju ćemo u budućnosti razvijati u oblasti industruje, infrastrukture, nauke i tehnološkog razvoja, ali i kulturološke razmene. U Kini postoji izreka da je sreća kada vam prijatelji dolaze u kuću, tako da očekujemo da nam uskoro uzvratite posetu“, rekao je Đen Hongkun.
Foto: Srbija Ziđin Majning Čelni ljudi Bora i Longjana razmenili su simbolične poklone u znak sreće i harmoničnih odnosa, ali i da bi sačuvali čelično prijateljstvo između Kine i Srbije, koje će se nastaviti bratimljenjem Bora i Longjana.
Foto: I.Mitrović/ Srbija Ziđin Koper Posle ceremonije potpisivanja pisma o namerama, kojoj su prisustvovali i izvršni potpredsednik i direktor Ziđin Majning Grupe Lin Hongfu, potpredsednik Ziđin Majning Grupe Vang Čun i predstavnici obe Ziđinove kompanije u Boru, delegacija grada Longjan u pratnji predstavnika Ziđina posetila je rudnik Srbija Ziđin Kopera u Velikom Krivelju i dispečerski centar Srbija Ziđin Majninga. Obe delegacije iskoristile su ovu priliku da ojačaju izuzetno dobru saradnju koju Ziđin gradi ne samo u Kini, već i van njenih granica, širom sveta.
Članak BOR I KINESKI LONGJAN UČVRŠĆUJU PRIJATELJSTVO I SARADNJU se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.