BOR DOBIO JOŠ JEDAN KAFIĆ

Izvor: MC Bor, 21.Jul.2012, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOR DOBIO JOŠ JEDAN KAFIĆ

Da je bilo više razumevanja i reda, da Brestovačka banja nije bespotrebno privatizovana 2004. godine, Zoološki vrt danas bi bio, ne u gradskom području, nego u Bresatovačkoj bvanji, gde je i nakad tako bilo, i gde bi turisti i zbog te atrakcije dolazili. To da je zoovrt trebalo da bude gde mu je i mesto, u Banji, saznali smo nedavno u izjavi novinarima Nebojše Videnovića, predsednika Opštine Bor. Aktuelni gazda Banje nije hteo da ustupi zemljište, mada ga ima na pretak i mada bi i njemu odogvaralo da neko drugi investira, a ne on ( a bio je u obavezi kod kupovine), tako da je vrt “spakovan” na ne baš zahvalan prostor, u blizini stambenog naselja. Avaj, sad je kasno o tome raspravljati, pa je i današnje otvaranje kafića u zoovrtu još jedan pomak u razvoju inudstrijskog turizma. Ništa loše, ništa neuobičajeno. Posetiociima će doborodoći da se, pogotovo u ovako teške sparne dane, osveže i odmore uz kaficu.
Bor ima još neke atraktivne kafiće i zato samo podsećamo da i taj segment usluga može da obogati turističku ponudu. Naravno, ukolilko “upali” ideja o industrijskom turizmu. Kafić na 400 metara ispod zemlje, na sedmom horizonu rudnika “Jama” jeste atrakcija  koju je svojom posetom “začinio” i popularni Zdravko Čolić. Nisu bez atraktivnosti ni kafići u gradu u kojima su predahnuli, popričali sa gostima, pa i muzicirale popularne ličnosti poput Harizme i “Če Gevare”. U prvom je Mlađan Dinkić, pred već zabroavljene vanredne izbore u Boru, imao zapaženu svirku. Njegovi politički puleni ( kasnije su ga izneverili, prosto neverovatno) glatko su dobili izbornu trku i – lokalnu vlast. U “Če” je bio, isto pred poslednje izbore, tada aktuelni predsednik Srbije, Boris Tadić.  I u hotelu “Albo” bilo je, i biće, sijaset ministara i znčajanih ličnosti, od glumaca do vrhovnih sportista. Borsko jezero, kad se uskoro otvoir, zasigurno, postaće Meka za  poznate sportiste, menadžere, privrednike, političare. Tako je i ranije, dok se radilo, bilo i to u “većim količinama”.
Hoćemo li umeti, i znati, da iskoristimo i te mogućnosti, i takve atraktivne dogažajhe, pa ada nam krene turistički voz u lepšem pravcu. Ukoliko budemo sav taj sjaj it e pogodnosti pripisivali političkoj mašineriji, sujetnim pojedincima ili olnima koji bi da ušićare, onda ćemo opet dožibveti sudbinu Brestovačke banje , lekovite i stare, retke i jedinstvene, a ne koriščene i ostavljene da čeka neka bolja vremena. I ne samo Banje.

Podeli/Sačuvaj

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.