BESNILO U GRADU, KUČIĆI NA ULICI

Izvor: MC Bor, 13.Apr.2011, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BESNILO U GRADU, KUČIĆI NA ULICI

Bor, 13. april

Jelena Ljubić želi da vrati dva šteneta koja je našla na ulici, izlečila ih, ali su ih šinteri pokupili i odneli u Komunalno preduzeće, gde se veterinari brinu o njima  neznajući kako efikasno da pobede besnilo

Autor: B. F


Ni proglašenje besnila u gradu ( u prečniku tri i po kilometra) , izgleda, ne smeta da grupe pasa lutalica i kučića danonoćno šetaju >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << ulicama. To ljubitelji životinja ne odobravaju, ali i zehtevaju da se opštinska vlast i komunalci više pobrinu kako bi efikasnije zaštitili životinje. Jelena Ljubić je ljuta na komunalnog veterinara zato što su šinteri uhvatili njena dva  tromesečna šteneta i odveli ih u azil iako navodno nikome nisu smetali. Ona ne zna da li će i kada njeni novi ljubimci biti vraćeni.
-Šinteri su ih uhvatili ispred Nove tržnice. Tek sam ih usvojila i izlečila. Našla sam ih na ulici prepuštene sudbini. Želim da ih vratim, jer mogu da ih udomom u porodicu u Zaječaru. Obišla sam sve inspekcije i rukovodioce u Komunalnom preduzeću. Bila sam i kod predsednika Skupštine opštine Bor. Niko ne može da pomogne. Veterinarka Nena Mirošević je svemoguća. Ona neće da ih pusti- kaže Ljubićeva.
U Društvu za zaštitu životinja „Beban“ ističu da je giospođa Ljubić u pravu, jer je kučiće povela veterinaru. Republički inspektor Dragana Antić je, vele, bila u Komunalnom  i videla štence. Komunalci neće da ih puste dok ne prođe besnilo.
-Nekima su kučići vraćeni. Na primer, izvesnom Živiću. Bila sam kod veterinarke Mirošević. Pokazala mi je kučiće slikane na mobilnom telefonu. Ne znam zašto nam ne daju dnevnik o zdravlju i boravku štenadi u azilu. Milutin Stojanović, pomoćnik direktora u Komunalnom preduzeću bio je ljubazan, ali nije mogao da pomogne- ističe Mirjana Pajić iz Društva „Beban“ koje okuplja 250 članova.

Društvo je , saznajemo, sve manje aktivno. Nemaju, kažu, razumevanje u vlastima. Proganjaju ih nav0dno svi redom.
- Gospođa Ljubić je hranila štenad na zelenoj površini u gradu, mada postoji rešenje republičke Uprave za veterinu da je Bor proglašen besnilom. Pre oko tri meseca pronađene su dve besne lisicice u naselju „Petar Kočić“. Moramo da se pridržavamo pravila. Zvanični papiri su tu, svako može da se uveri- izričita je Nena Mirošević.
Opština Bor je pre dve godine zbog ujeda pasa lutalica platila građanima 12.500.000 dinara, lani je ta suma uvećana na 20.000.000. Psi u čoporima i danas nesmetano lutaju gradom. Glavno leglo im je iza stambene zgrade „Dupleks“ u užem centru grada.
Opština je pre više godina uložila oko 2. 000.000  dinara za azil za 100 pasa. Planira se i bolje zbrinjavanje pasa prepuštenih ulici, ali trenutno nema para za veća ulaganja.
Najveći azil na svetu
- U vreme predizborne kampanje pre pola godine direktor RTB Bor i predsednik G-17 Blagoje Spaskovski lično mi je obećao da će sve učiniti kako bi se sagradio najveći azil za pse na svetu. Lokacija je bila na putu prema selu Slatina. Vanredni izbori su prošli, G-17 je dobio vlast, ali više niko ni slučajno ne spominje obećano-žali se Mirjana Pajić.

Azil u Ciglani

Jelena Ljubić i Mirjana Pajić zbrinule su ukupno 30 pasa lutalica. Pajićeva je svoje nove ljubimce sklonila u napuštenu Ciglanu. Taj prostor dao joj je Dragan Živković, vlasnik firme „Grandinžinjering“ i ona mu je, veli, neizmerno zahvalna. Ljubićeva svoje pse čuva u vikendicama kod prijatelja na Zlotskom putu.


Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.