„Avala resources“: Na Crnom vrhu 72 tone zlata

Izvor: MC Bor, 19.Okt.2013, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Avala resources“: Na Crnom vrhu 72 tone zlata

Bor, 19. oktobar

Na 45. međunarodnoj oktobarskoj konferenciji rudarstva i metalurgije, održanoj na Borskom jezeru, kompanija „Avala resources“, objavila je nove rezultate istraživanja, koje je uradila nezavisna rudarska konsultantska kuća „AMC“ iz Velike Britanije.
“Veoma nam je drago što možemo da objavimo novu procenu mineralnih resursa na Projektu zlata Timok, koja po nalazu ’AMC’, u višoj klasi indiciranih resursa, iznosi ukupno 72 tone zlata. Prelaz u višu klasifikaciju resursa ukazuje na veću sigurnost projekta“, kaže Justin van der Toorn, menadžer istraživanja kompanije “Avala resources“.
Na početku ove godine, kompanija je objavila pretpostavljene minerelalne resurse za istraživačka područja Bigar Hill i Korkan, sa nadom da će moći, kasnije tokom godine, dati novo saopštenje o resursima više klasifikacije.
Kompanija „Avala resources“ objašnjava da se ukupna procenjena količina zlata značajno ne menja, ali da zato demonstrira kontinuitet mineralizacije zlata na istraživačkim područjima.
Čak 95 procenata prvobitne procene resursa na Bigar Hillu prelazi sa pretpostavljenih u višu klasu indiciranih resursa, dok u susednom Korkanu prelazi sa 75 procenata. Kako objašnjavaju iz kompanije „Avala resources“, to znači da sada mogu započeti sa detaljnom ekonomskom procenom projekta, kako bi utvrdili na koji način može biti potencijalno transformisan u rudnik.
Utvrđeno je i novo istraživačko područje sa polimetaličnom mineralizacijom, nazvano Korkan Istok, koje tek treba proći kroz klasifikaciju.
Kompanija takođe objavljuje da će uskoro uslediti i Metalurška procena, u kojoj se analiziraju načini na koji bi projekat bio uspešno transformisan u rudnik.
“Kao najveća istraživačka kompanija, i imajući u vidu da smo u proteklih osam godina investirali preko 100 miliona dolara, veoma nam je drago da projekat pokazuje ovakve pozitivne rezultate i da nastavlja da se kreće uzlaznom linijom”, kaže Justin van der Toorn, i dodaje da je ovo još jedan korak napred u dugom procesu dokazivanja ekonomičnosti Projekta zlata Timok.

Podeli/Sačuvaj

Nastavak na MC Bor...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.