Ateku odobren naknadni rok za RTB

Izvor: B92, 25.Feb.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ateku odobren naknadni rok za RTB

Beograd -- Austrijski Atek zatražio je danas od Agencije za privatizaciju dodatni rok za uplatu 466 miliona dolara za kupovinu RTB-a Bor.

U slučaju da ne uplati novac u roku, Ateku će biti naplaćena garancija od 10 miliona dolara

Rok za uplatu novca za kupovinu RTB-a Bor istekao je danas, a Agencija će kupcu u ponedeljak odobriti dodatni rok, čija dužina nije određena Zakonom o privatizaciji i o njemu odlučuje Agencija za privatizaciju. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Portparol Agencije Dušan Belanović je ranije za B92 na pitanje da li je Atek uplatio drugu garanciju od 60 miliona dolara, za dobro izvršenje posla, kratko odgovorio da će „sve pisati u saopštenju Agencije za privatizaciju".

Kako je ranije saopšteno, Atek je uplatio licitacionu garanciju od 10 miliona dolara.

Ugovor o prodaji imovine RTB Bora i prenosu ekspolatiacionih prava potpisan je 7. februara u Vladi Srbije.

Atek je na tenderu ponudio cenu od 466 miliona dolara i ima obavezu da investira 230 miliona dolara u modernizaciju proizvodnje.

Drugi tender za prodaju imovine RTB-a objavljen je 31. avgusta prošle godine, jer prvorangirani ponuđač na prvom tenderu, rumunska kompanija Kuprom (Cuprom) ni u dodatnom roku nije uplatila cenu od 400 miliona dolara.

Kupromu je naplaćena bankarska garancija od tri miliona dolara, a u slučaju da Atek ni u dodatnom roku ne uplati kupoprodajnu cenu i njemu će biti naplaćena garancija od 10 miliona dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.