Aleksandar Vučić u Boru: Poštovanje rokova kao merilo uspeha!

Izvor: TimockeVesti.net, 05.Mar.2014, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Vučić u Boru: Poštovanje rokova kao merilo uspeha!

Do kraja godine moraju se završiti svi planirani radovi u RTB Bor, to je poslednji rok, rekao je vicepremijer Aleksandar Vučić nakon razgovora sa upravom tog kolektiva.
Prvi potpredsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da do kraja godine moraju da se završe svi planirani radovi u RTB Bor, i da je to poslednji rok.
Nakon razgovora sa upravom tog kolektiva, Vučić je novinarima rekao da je čelnicima kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << preneo da moraju razumeti da država ima strpljenja, ali da strpljenje nije beskonačno.
Na taj rok, do kraja godine, dodao je, obavezao se i direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski, što je inače više vremena nego što se očekivalo, ali je taj rok sada zaista poslednji.
"Ponekad olako obećavaš Blagoje, ali ubuduće rokovi su granice i merilo uspeha za svakog od nas", poručio je Vučić dodajući da ljudi moraju da znaju da se niko od nas ne igra i ne šali i da je svim želja da ekonomija bude uspešnija, a Borane, dodao je, sasvim sigurno zanima i kakav će vazduh da udišu, koju budućnost će imati njihova deca.
RTB Bor je, prema njegovim rečima, jedna od najvažnijih firmi za celu državu pa je danas i došao u Bor da se konačno dogovori da više RTB ne kasni u svojim obavezama, da ne bude uvek nekih izgovora, kao i da će država svoj posao obaviti.
On je obećao i da će za 63 miliona evra, koliko kombinatu nedostaje da obavi sve poslove, garantovati država, ukoliko se time ne bude povećao njen dug.
Bor je mesto koje ima još mnogo mogućnosti za iskorišćavanje rude, jer nakon Krivelja, dolazi Cerovo sa 330 miliona tona neiskopane rude, naveo je Vučić izrazivši zadovoljstvo što je u nadzorni odbor kombinata ušao Boris Dragović iz Ministarstva finansija.
"Uveren sam da će rukovodstvo i vlada na najodgovorniji i najozbiljniji način preduzeti mere da Bor bude još profitabilniji i da završi sve započete investicije", dodao je Dragović.
Od direktora RTB, kako je rekao, zahtevao je neuporedivo veću odgovornost i disciplinu i ponovio da će biti pozvan na odgovornost ako ne ispoštuje rokove.
Direktor RTB Bor je obećao da će do kraja godine uz garancije države biti završeni svi predviđeni poslovi.
"Brinućemo sami o finansijama, a od vas tražimo samo podršku. Moramo izgurati i završiti investiciju zbog ekonomije i stabilnosti države", smatra on.
Ministarka energetike Zorana Mihajlović ocenila je da je RTB Bor veliki potencijal, ali da rokovi moraju da se poštuju i da pored topionice do kraja godine mora biti gotova i fabrika sumporne kiseline, jer je to jedini način da Borani imaju zdravu životnu sredinu.
Ministarka je dodala da će država pratiti svaki korak RTB i podsetila da je ovo preduzeće bilo jedan od najvećih izvoznika u prošloj godini sa 1,3 milijarde tona rude u rezervi.
 
Izvor RTS

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.