Administracija pala na završnom ispitu. Zašto je Bor ostao bez baraža ?

Izvor: MC Bor, 22.Jun.2013, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Administracija pala na završnom ispitu. Zašto je Bor ostao bez baraža ?

22.jun.Bor



Fudbaleri Bora ostali su bez toliko željenog baraža za plasman u Srpsku ligu – Istok i to zahvaljujući grešci odgovornih za vođenje evidencije o žutim i crvenim kartonima. Iako su borski fudbaleri bili hit prolećnog dela prvenstva u Pomoravsko-timočkoj zoni sa ostvarenih 12 pobeda (36 bodova) i na terenu uspeli da izbore drugo mesto i priliku da u dvomeču sa „Slogom“ iz Leskovca ostvare ambicije kluba i navijača i sledeće sezone nastupe u višem rangu takmičenja, desilo se nešto što niko ni u snu nije očekivao. U poslednjem kolu , kada je u Boru gostovala pretposlednja ekipa Bošnjana, koja se od zone oprostila mnogo ranije (osvojili samo 19 bodova u sezoni), Bor je teže nego što se očekivalo savladao Bošnjance, dok je Juhor pobedio Đerdap, i tako je Bor – proslavio odlazak u baraž. A onda je usledio šok. Borani su „zaboravili“ propise i u tim uvrstili igrača sa parnim kartonima Dejana Mašića. On je prvi karton dobio u 27.kolu,a drugi u 28. kolu protiv Đerdapa. Borska fudbalska administracija odabrala je da Mašić ne pauzira u 29. kolu u Zaječaru. A onda je uvršćen u tim i u zadnjem kolu protiv Bošnjana.Propisi su potpuno jasni i Komesaru Dejanu Andrejiću ništa drugo nije preostalo nego da utakmicu Bor-Bošnjane registruje rezultatom 3:0 za Bošnjane čime je Đerdap stekao pravo igranja baraža.
Bor je na ovu odluku uložio žalbu u kojoj se navodi da je ekipa Bošnjana „švercovala“ neke igrače na utakmici u Boru tražeći odigravanje novog meča. Međutim i tu je postojao administrativni problem. Naime FK Bor nije se žalio na identitet igrača Fk Bošnjana u roku od 24 sata kako nalažu propisi,niti je na utakmici uložio prigovor na identitet i stvar je jasna.Žalba OFK Bor je odbijena, tako da će u prvoj utakmici baraža, koja se igra 23.juna u Leskovcu snage odmeriti domaća Sloga i Đerdap iz Kladova.  Ovako nešto više ne sme da se  dozvoli , tim pre što ovo nije prvi put da administracija ne može da prati ambicije i kvalitet igrača i uprave kluba. Pre nekoliko sezona Bor je ispao iz zone jer je, takođe, došlo do gubljenja bodova za „zelenim stolom“. Šteta je i za malde igrače, kao i publiku, koji su, zajednički zdušno, borili da osvetlaju obraz i klubu i svom gradu.
Podeli/Sačuvaj

Nastavak na MC Bor...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.