AUTO-GAS ĆE POJEFTINITI

Izvor: MC Bor, 15.Mar.2011, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AUTO-GAS ĆE POJEFTINITI

Bor, 15. mart
Cena tečnog naftnog gasa je nakon drastičnih skokova tokom zime od kraja februara počela da pada. Tako se sada na pojedinim pumpama u Srbiji može kupiti i po ceni od 63,5 dinara, dok u prestonici ovaj derivat košta uglavnom 68,5 dinara. Auto-gas bi, međutim, u naredne tri nedelje zbog manje tražnje mogao da pojeftini pet do 10 dinara, tvrde upućeni.
Pojeftinjenje auto-gasa >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << počelo je u februaru i njegova cena je tada na većini pumpi snižena sa 72 dinara na 68,5 dinara. Pojeftinjenje je nastavljeno, doduše ne na svim pumpama, pa se tako tečni naftni gas na pojedinim pumpama u Srbiji može naći po ceni od 63,5 dinara. Međutim, kako zima jenjava pa se ovaj derivat više ne koristi za grejanje, treba očekivati dalji trend pojeftinjenja i pored toga što cena nafte na tržištu raste, objavio je S media.

Borisav Tatić iz Udruženja privatnih benzinskih stanica navodi da nema sumnje da će cena auto-gasa u narednom periodu padati.
- Kod ovog derivata je čista tržišna utakmica i sve zavisi od apetita domaćih trgovaca - koliko će hteti da tu cenu spuste ili podignu. Očekivanja su da će kako vreme bude toplije i cene biti niže. Do kraja marta ili makar do polovine aprila TNG bi mogao da košta 56 ili 57 dinara. Ne manje od toga. Ipak, zbog cena nafte na svetskom tržištu teško je prognozirati - ističe Tatić.
I Branko Vuksan, predsednik Autogas asocijacije Srbije, takođe tvrdi da bi cene trebalo da idu nadole, mada ističe da su prognoze zbog dešavanja u svetu nezahvalne.
- Očekujem sniženje, iako postoji poremećaj na tržištu nafte. Zbog kraja grejne sezone biće viška gasa, pa bi po logici stvari on trebalo da bude jeftiniji. Vidim da su veleprodajne cene pale, pa bi mogle i maloprodajne - kaže Vuksan.

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.