AMBASADOR NARODNE REPUBLIKE KINE U SRBIJI U POSETI ZIĐINOVIM KOMPANIJAMA U BORU

Izvor: TimockeVesti.net, 02.Mar.2024, 16:06

AMBASADOR NARODNE REPUBLIKE KINE U SRBIJI U POSETI ZIĐINOVIM KOMPANIJAMA U BORU

Bor, 2. mart – Ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji Li Ming posetio je (1. marta) dve Ziđinove kompanije koje posluju u Boru. Njegova ekselencija je tokom boravka u gradu bakra najpre razgovarala sa menadžmentom Srbija Ziđin Koper, a potom razgledala površinski kop „Veliki Krivelj“, topionicu, postrojenje za odsumporavanje i pogon elektrolitičke rafinacije.
– Ovo je moja prva poseta Ziđinu i veoma sam impresioniran. Kompanija ima najsavremeniju tehnologiju, vrhunski >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << menadžment i daje značajan doprinos ekonomskom i društvenom razvoju Republike Srbije. Takođe, predstavlja važan projekat u okviru saradnje naše dve zemlje. Veoma sam srećan što je proizvodnja u Srbija Ziđin Koper stabilna i jaka, pa želim da ohrabrim kompaniju da još više doprinese našim bilateralnim odnosima i tesno sarađuje sa srpskim kolegama za dobrobit lokalne zajednice.  Biće još prilika da posetim kompaniju i unapred se radujem narednom susretu – izjavio je ambasador Li Ming.
Foto: I. Mitrović/Srbija Ziđin Koper Ambasador Li Ming je preuzeo dužnost pre nepunih šest meseci i to u godini u kojoj je obeležena decenija inicijative predsednika Si Đinpinga „Pojas i put“, koja promoviše mir i saradnju, uz poštovanje principa jednakosti svih zemalja.
Po predaji akredtivnih pisama početkom oktobra prošle godine, Li Ming je izjavio da je Srbija herojska zemlja i da je počastvovan što je na mestu ambasadora u našoj zemlji, napominjući da su generacije unazad, pa i njegovi roditelji, znali za Jugoslaviju i Srbiju.
Foto: I. Mitrović/Srbija Ziđin Koper – Srbija i Kina su izgradile uzajamno poverenje i kredibilitet. Saradanja dve zemlje zasnovana je na dubokom prijateljstvu i zato verujem da imamo potencijala za još bližu saradnju – rekao je Li Ming.
Ambasador Li Ming je tokom boravka u Boru posetio i drugu Ziđinovu kompaniju koja posluje u Boru, odnosno rudnik „Čukaru Peki“.
Članak AMBASADOR NARODNE REPUBLIKE KINE U SRBIJI U POSETI ZIĐINOVIM KOMPANIJAMA U BORU se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.