24. SENI Republičke igre paraplegičara i kvadriplegičara Srbije u Boru

Izvor: MC Bor, 01.Sep.2016, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

24. SENI Republičke igre paraplegičara i kvadriplegičara Srbije u Boru

Bor, Beograd, Smederevo, 01.09.2016.
Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije od 06. do 08. septembra 2016. organizuje 24. SENI Republičke sportske igre, koje će se održati u Boru i na Borskom jezeru.

Ovo takmičenje se održava 24. godinu zaredom sa ciljem promocije sporta i aktivnog učestvovanja osoba sa invaliditetom u životu zajednice. Očekuje se učešće 120 takmičara (uglavnom korisnika invalidskih kolica) u 13 muških i 7 ženskih ekipa >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << iz gradova širom Srbije, kao i 3 ekipe ili delegacije iz regiona. Takmičari ovih Igara takmičiće se u atletskim disciplinama: trci kolicima na 100 metara, bacanju koplja, kugle i diska kao i u pikadu, šahu i stonom tenisu.

Svi učesnici će biti smešteni u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru. Među takmičarima će učestvovati i neki od nosioca evropskih i svetskih priznanja u stonom tenisu – Vladan Petković, Aleksandar Radišić, Zorica Popadić.
Svečano otvaranje SENI 24. Republičkih sportskih igara Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, kojeg čini mreža od 28 udruženja iz cele Srbije, je u sredu 7. septembra, u 9,30 sati ispred hotela „Jezero“ na Borskom jezeru. Očekuje se da će tom prilikom govoriti predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, predsednik Opštine Bor, Živorad Petrović, i predsednik Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, Mihailo Pajević.
Ovu tradicionalnu sportsku manifestaciju je podržalo Ministarstvo za rad, zapošljavenje, boračka i socijalna pitanja Vlade republike Srbije i Inpharm Co. d.o.o. sa brendom SENI. Igre su pomogli i Ortopedija – Novi život i Grundfos. Sveukupni prošlogodišnji pobednik, već drugu godinu zaredeom, bila je ekipa Udruženja paraplegičara Smederevo. Odličan rezultat su postigle i ženske ekipe iz Zrenjanina i Šapca, kao i muške ekipe iz Beograda, Šapca i Čačka.
Na našim Igrama su prethodnih godina učestvovali i paraolimpijci koji će se ove godine takmičiti na Paraolimpijskim igrama u Riju- stonoteniseri: Nada Matić, Borislava Perić Ranković, Mitar Palikuća, Goran Perlić; atletičari: Draženko Mitrović, Miloš Zarić, Miloš Mitić, Željko Dimitrijević. Svi strelci koji će ići u Rio, takmičili su se ranije na Igrama i Ligi u streljaštvu – Laslo Šuranji, Živko Papaz, Dragan Ristić. Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije redovno, kroz svoje programe, podržava takmičenja u stonom tenisu, a ima i formirane lige u šahu i streljaštvu. Sport se neguje među našim članovima i ima vrlo važnu ulogu u rehabilitaciji i socijalizaciji.

Share
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na MC Bor...






Povezane vesti

Borsko jezero domaćin 24. SENI Republičkih sportskih igara

Izvor: Bor030.net, 02.Sep.2016, 14:30

Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije od 06. do 08. septembra 2016. organizuje 24. SENI Republičke sportske igre, koje će se održati u Boru i na Borskom jezeru...Takmičenje se održava 24. godinu zaredom sa ciljem promocije sporta i aktivnog učestvovanja osoba sa invaliditetom u životu...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.