100 godina postojanja organizacije rezervnih vojnih starešina

Izvor: MC Bor, 18.Sep.2019, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

100 godina postojanja organizacije rezervnih vojnih starešina

Bor, 16.09.2019. MCBor
Polaganjem venaca na spomenik Francusko-Srpskim ratnicima odata je počast žrtvama srpskog i francuskog naroda u oslobodilačkim ratovima Kraljevine Srbije u periodu od 1912. do 1920. godine i evocirali uspomene na slavni proboj Solunskog fronta pre 101 godine. Proslavi je prisustvoao i zahvalio se na dobijenom priznanju SRVS-a Stojan Railić, najstariji član organizacije i poslednji preživeli učesnik NOB-a 1941-45. sa Kozare.
Na >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << ovoj svečanosti kojoj su prisustvovali pripadnici vojske i policije, gradske uprave, obrazovnih ustanova, boračkih i patriotskih organizacija kao i učenici borskih osnovnih i srednjih škola, prisutnima se obratio Momčilo Radisavljević predsednik Organizacije rezervnih vojnih starešina u Boru.
Momčilo Radisavljević
Danas obeležavamo stotinu godina Organizacije rezervnih vojnih starešina i stotinu jednu godinu od proboja Solunskog fronta. Najveći doprinos organizacije u proteklom periodu je učešće u vojnim jedinicama kroz dva rata i tokom NATO agresije, gde smo bili zastupljeni sa tri četvrtine naših rezervnih starešina. Od novijih aktivnosti napomenuo bih obuku koju organizujemo za učenike završnih razreda srednjih škola u Boru, a koju ćemo nastaviti i ove godine„ je Momčilo Radisavljević
Nakon polaganja venaca, u sali Muzičke škole „Miodrag Vasiljević“ u Boru, održana je svečana akademija i uručena su priznanja u znak zahvalnosti organizacijama i pojedincima koji su do sada dali doprinos radu i realizaciji aktivnosti Organizacije rezervnih vojnih starešina u Boru koja bez prekida, već stotinu godina, uspešno obavlja sve zadatke.
Naša organizacije, kao i sve ostale u Srbiji, nije prekidala rad od osnivanja do danas, osim tokom Drugog svetskog rata od 1941. do 1945. godine. Naš uspeh je veliki, a put dug, nastavićemo istim koracima a nadamo se da će i buduće generacije nastaviti našim putem„ poručio je Radisavljević obraćajući se na svečanoj akademiji.
Organizacija je do sada odlikovana sa preko stotinu priznanja, a prioritet u narednom periodu je nastavak predavanja za učenike borskih sredjih škola. Obeležavanje značajnih istorijskih datuma, kome posvećuju posebnu pažnju, nastaviće već u oktobru, rečeno je između ostalog na Svečanoj akademiji. U kulturno-umetničkom delu današnje svečanosti nastupili su članovi Umetničkog ansambla Mali Djerdan i borskih škola. Uručena su i 40 priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama, između ostalih i našoj medijskoj kući.

Pogledaj vesti o: Bor,   Vojska Srbije

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.